Slovenija
19 ogledov

V Bruselj na (ne)plačano pripravništvo

evropska komisija Shutterstock
Evropska služba za zunanje delovanje (EEAS) in Evropska komisija sta objavili nov program pripravništva z naslovom Mladi profesionalci v delegacijah.

Program ponuja mladim s končano univerzitetno izobrazbo iz vseh držav članic EU priložnost, da se seznanijo z delom delegacij EU in njihovo vlogo pri izvajanju politik zunanjih odnosov EU. Med drugim se bodo lahko seznanili z izvajanjem skupne zunanje in varnostne politike EU.

Analitične, tiskovne in informacijske dejavnosti

EEAS za leto 2013 načrtuje financiranje dveh pripravnikov na državo članico unije za delo političnih analitikov ter opravljanje tiskovnih in informacijskih dejavnosti v delegacijah. Poleg tega bodo pripravniki opravljali naloge, ki jih delegacije izvajajo pod okriljem pristojnosti Evropske komisije, kar so med drugim ekonomski odnosi, trgovina in izvajanje pomoči.

Izbrani kandidati bi delo predvidoma začeli februarja ali marca 2013. Ponujena jim bo pogodba za pripravništvo za obdobje devetih mesecev z možnostjo podaljšanja. Nov program pripravništva bo zamenjal dosedanji program Mladi strokovnjaki v delegacijah.

Pripravništvo za novinarje, prevajalce in tolmače

Prijavite se lahko na splošno pripravništvo kot tudi na pripravništvo za novinarje, prevajalce in tolmače. Prijavni rok se začne danes, prijavite pa se lahko do 15. oktobra 2012. Izbrani kandidati bodo delo začeli 1. marca 2013 za obdobje petih mesecev.

Prakso lahko opravljate v enem izmed treh sedežev parlamenta (Strasbourg, Bruselj ali Luksemburg) ali Informacijskih pisarnah Parlamenta, ki se nahajajo v vseh državah članicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.