Svet
1772 ogledov

Zaradi novih zaostritev izbruhnili nasilni protesti

1/5
Epa
Protestniki razbijali trgovine in v policijo metali molotovke.

V Italiji, kjer so včeraj začeli veljati novi, ostrejši ukrepi za ustavitev širjenja novega koronavirusa, so ponoči izbruhnili nasilni protesti.

Vlada je kljub nasprotovanju nekaterih lokalnih oblasti sprejela odlok, ki bo veljal do do 24. novembra. Bari in restavracije morajo strežbo zaključiti ob 18. uri, kinodvorane, gledališča, bazeni in športne dvorane so zaprti. Prebivalce pozivajo, da čim manj uporabljajo sredstva javnega prevoza in čim manj potujejo izven svojih občin.

V Italiji, ki je bila v pandemiji covida-19 prva najbolj prizadeta evropska država, so v nedeljo potrdili rekordnih 21.273 novih okužb.

V več mestih po državi so se protestniki, ki nasprotujejo ukrepom, spopadli s policijo. V Torinu so v policiste metali molotovke, v središču mesta pa so razbili in izropali več trgovin.

Nasilne proteste so, kot poročajo italijanski časopisi, v več mestih izzvale srajnodesničarske skupine.

Protestniki so se zbrali tudi v Milanu, Neaplju, Rimu, Palermu, množično pa tudi v Trstu. 

 

Komentarjev 11
  • munja 12:20 27.oktober 2020.

    In kaj bodo s protesti dosegli? Sami sebi delajo škodo, pa se kreteni, tega sploh ne zavedajo. Pa saj drugod po svetu ni nič drugače. Samo spoštovanje ukrepov bo prineslo manj okužb in nič drugega. Ampak eni tega še zdaj ...prikaži večaj nikakor ne morejo razumeti. Ne vem, kaj imajo v glavi namesto možganov. Žalostno!!!

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 11:43 27.oktober 2020.

    Ne morem verjeti, da ste objavili, da so protesti po Evropi proti tej plandemiji, pozitivno presenečen :)

  • matermila 11:08 27.oktober 2020.

    Zanimivo,v Italiji skrajni desničarji,v Sloveniji skrajni levičarji.