Svet
13899 ogledov

Zaščitil je ženo, sam pa umrl

Strelski pohod v Las Vegasu
1/13
Epa
Znana je identiteta prvih žrtev napada na koncertu v Las Vegasu.

V včerajšnjem strelskem napadu na koncertu v Las Vegasu je umrlo 59 ljudi, 527 je bilo poškodovanih. 

64-letni Stephen Paddock je na množico pod sabo, ki se je udeležila festivala country glasbe, streljal iz 32 nadstropja hotela Mandalay Bay Hotel. 

Potem ko je policija vdrla v njegovo sobo, si je sodil sam, v prostoru pa je policija našla deset kosov orožja.

Policija ni našla nobenih indicev, ki bi nakazovali na njegove povezave z mednarodnim terorizmom, čeprav je Islamska država sporočila, da stoji za napadom. 

Trump gre v sredo v Las Vegas

Ameriški predsednik Donald Trump je napad opisal kot dejanje "čistega zla". Pohvalil je delo reševalnih služb, predvsem njihovo hitrost pri reševanju in napovedal, da bo v sredo obiskal Las Vegas. 

Koncerta se je udeležilo okoli 22 tisoč ljudi, streljanje se je začelo, ko je bil na odru pevec Jason Aldean. Zavladal je kaos, množica se je razbežala, nekateri so se pred streli ulegli na tla. 

"Rešil me je moj mož"

Dan po napadu je znana tudi identiteta prvih žrtva strahovitega pokola. Eden od njih je 29-letni Sonny Melton, ki je umrl, medtem ko je poskušal rešiti svojo ženo. 

"Rešil mi je življenje," je dejala Heather. "Zagrabil me je in začel teči, ko sem začutila, da ga je metek zadel v ledveni predel. Rada bi, da vsi izvedo, kako skrben, nesebičen in prekrasen človek je bil."

Melton je bil medicinski tehnik v bolnišnici, kjer Heather dela kot kirurginja. Poročila sta se lansko leto. 

Med žrtvami mati dveh otrok

V pokolu je bila ubita tudi mati dveh otrok, učiteljica Jenny Parks. "To je žalosten dan zame in za mojo družino," je na Facebooku zapisala njena teta Rhonda Boyle. "Mojo nečakinjo je ubila ta zverina iz Las Vegasa. Prosim vas, molite zame in za mojo družino."

Parksova je umrla v bolnišnici, njen mož je ostal sam z dvema otrokoma. 

Tik pred napadom sta se fotografirala

Denise Gesford Burditus je po poročanju britanskega Daily Maila umrla na rokah soproga, kmalu po tem ko sta objavila skupno fotografijo s festivala. 50-letna mati je bila 32 let v zakonu s Tonyjem Burditusom, skupaj sta bila vse od srednje šole. 

Umrla je tudi Lisa Romeo, so potrdili s šole, na kateri je delala kot tajnica. "Naše misli so v tem tragičnem času pri njeni družini," so po navedbah ameriških medijev zapisali v sporočilu. 

35-letni Adrian Murfitt je na koncert prišel iz Anchoragea na Aljaski. "Bil je eden najsrečnejših ljudi, ki jih poznam," je povedal njegov prijatelj Brian MacKinnon, s katerim sta skupaj prišla na koncert. 

"Bila je srce in duša naše šole"

V šoli je bila zaposlena tudi 53-letna Susan Smith. "Bila je srce in duša naše šole," so zapisali v šoli, kjer je delala ter dodali, da je bila velika ljubiteljica country glasbe. 

23-letni Jordan McIldoon iz Kanade je na koncert prišel s svojim dekletom. Identificirali so ga s pomočjo zapisa na socialnih omrežjih, ko je Heather Gooze, ki se je prav tako udeležila koncerta, zapisala: "Javljam, da sem v redu, smo izven območja festivala in ne smemo nikamor. Mladenič mi je umrl na rokah. RIP Jordan McIldoon iz Britanske Kolumbije. Ne morem verjeti, da se je to pravkar zgodilo."

Iz njegove družine, ki je na poti v Las Vegas, so sporočili, da je bil to njihov edini sin. Njegov dedek Bob McIldoon je za CityNews Vancouver dejal: "To je grozno, grozno za vse."

Iz Kanade je tudi Jessica Klymchuk, mati štirih otrok, ki je v Las Vegas prišla z zaročencem na poroko.

Med žrtvami, ki jih navajajo ameriški mediji so med drugim še: Lisa Romero, John Phippen, Rhonda LeRocque, Dana Gardner, Quinton Robbins (20), Bailey Schweitzer, Angie Gomez, Carrie Barnette, Melissa Ramirez, Erick Silva, Tom Day in Sandy Casey (35).

Komentarjev 3
  • jozicamurn 15:45 03.oktober 2017.

    Orožje mora imeti vsak Američan, da se odbrani lastnih liberalnih multikulturnih elitnih sprijenih lgbt anomalij, ki jih želijo kontrolirati. Ne smejo predati orožja, ker jih bodo uničili in potisnili v fašizem, ki že obstaja tam. Tam demokracije ni in je ...prikaži več ne bo vse dokler pivo skrivajo s papirjem in kartonsko embalažo in kjer ne smejo scati za grmovjem stran od ljudi, saj bi plačali 1000 USD kazni for "littering and pissing". Sprijena USA.

  • smuc 12:34 03.oktober 2017.

    Kje so vzroki, ko človek postane zver. Ampak zver pobija samo za hrano. Vzrok je tudi pohabnost ljudi, ki hočejo vedno več na račun drugih, ki pa potem zato imajo vedno manj in ti se zato spet potrudijo, da nekomu ...prikaži veču (bogatemu) vzamejo (tudi s krajami in uboji) vsaj malo tistega kar je dobil na njihov račun. To je začarani krog, ki gre v nedogled in se ne bo nehal. Končni spopad bo med bogatimi in revnimi. Obojih pa imaš po vsem svetu, tudi pri nas.

  • Avatar Zala
    Zala 11:19 03.oktober 2017.

    Dokler bodo zagovarjali tako liberalno trgovino in posest orožja, jim ni pomoči. Učitelj pride, ko je učenec pripravljen.