Svet
190 ogledov

ZDA bodo prepovedale potovanja v Severno Korejo

Severna Koreja EPA
ZDA naj bi prepovedale svojim državljanom potovanja v Severno Korejo.

Potovalni agenciji Koryo Tours in Young Pioneer Tours, ki ponujata aranžmaje v Severni Koreji, trdita, da bodo prepoved objavili 27. julija, v veljavo pa bo stopila mesec dni kasneje. Ameriške oblasti pisanja še niso potrdile, poroča BBC. 

Z agencijo Young Pioneer Tours je Severno Korejo obiskal ameriški študent Otto Warmbier, ki so ga tamkajšnje oblasti aretirale in obsodile na 15 let zapora, ker naj bi ukradel napis iz hotela, v katerem je stanoval. Junija so Warmbierja izpustili zaradi močno poslabšanega zdravstvenega stanja. V ZDA je prispel v komi, teden za tem pa je umrl. 

Rowan Beard iz omenjene agencije je za BBC dejal, da so bili o napovedanem ukrepu obveščeni s strani švedskega veleposlaništva, ki ureja zadeve za ameriške državljane v Severni Koreji. Švedsko veleposlaništvo naj bi skušalo preveriti, koliko ameriških turistov je še v Severni Koreji. Vse, ki so še v državi, naj bi pozivali, da jo takoj zapustijo. 

Medtem ko pri Young Pioneer Tours ameriškim turistom ne nudijo več potovanj v Severno Korejo, pri Koryo Tours napovedujejo, da bodo ponudbo ohranili, dokler prepoved ne bo stopila v veljavo.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.