Svet
14626 ogledov

Zdravnica nujne pomoči se je ob tem zločinu onesvestila

Zloraba Profimedias
Moškega so obsodili na smrtno kazen.

48-letni Belorus Viktar Sharhel je obsojen na smrtno kazen v svoji državi zaradi izredno okrutnega zločina; moški je do smrti pretepel in obglavil 8-mesečno deklico Ano. Kazen bo izvedel strelski vod.

V času zločina je bila mama dojenčka, Natalija Kolb, sicer morilčeva prijateljica, v hiši. Sodišče je njej dosodilo 25 let zapora, najvišjo kazen za ženske v Belorusiji, poročajo tamkajšnji mediji.  

Zločinca sta se opijala v stanovanju, ko ju je zmotil Leonid Kolb, dekličin oče. Naletel je na grozljiv prizor; njegova hčerkica je ležala v mlaki krvi, poleg trupla je bila njena glava.

Na obdukciji so odkrili, da je imela kar 46 poškodb na telesu, ubita je bila s kuhinjskim nožem. Ko je na prizorišče zločina prišla zdravnica nujne medicinske pomoči, je ob prizoru izgubila zavest.  

Smrtna kazen Oko za oko Svet V Srbiji vse več ljudi za smrtno kazen

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je nedavno izpostavil, da bo še naprej odobraval smrtne obsodbe. V Belorusiji so sicer na referendumu leta 1996 izglasovali vrnitev usmrtitev. Zaporniki, obsojeni na smrt, pokleknejo, nato jih ustrelijo v glavo. Javnost ni obveščena glede datuma usmrtitve, ravno tako je skrivnost lokacija, kjer pokopljejo posmrtne ostanke.

Odkar se je Belorusija leta 1991 osamosvojila, so usmrtili več kot 400 moških.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Ragljica 18:22 03.november 2019.

    In kako je že s kaznijo tistima dvema na Jesenicah? Zločin se lahko primerja....

  • Ragljica 18:20 03.november 2019.

    In kako je že s kaznijo paru na Jesenicah ???????

  • kapibara1 18:55 30.oktober 2019.

    ..Zaporniki, obsojeni na smrt, pokleknejo, nato jih ustrelijo v glavo... _ Za kaj, je potreben ta humani ritual..?? Oni ga svojim žrtvam NE NUDIJO.. !!