Svet
18 ogledov

Že več dni se oklepa mrtvega otroka

otrok Reuters
Po najnovejših podatkih supertajfun ni ubil deset tisoč ljudi, ampak približno 2.500, kar je za številne preživele kljub temu slaba tolažba.

S Filipinov namreč prihajajo grozljive izpovedi preživelih. Zaradi tajfuna je več kot pol milijona ljudi brez strehe nad glavo. Ljudem primanjkuje hrane, vode in zdravil. Številni so zaradi katastrofalnih razmer in nehigiene že zboleli. Tamkajšnje bolnišnice so uničene, zato je za ranjene, ki jih je več tisoč, slabo poskrbljeno.

Srce parajoče pa niso le statistike uničenja, ampak tudi posamezne zgodbe preživelih. Iz Taclobana poročajo o materi, ki že več dni v rokah pestuje svojega mrtvega otroka. "Občutek imam, da bom ob razmišljanju, kako bomo preživeli, znorela. Radi bi šli domov, a ne moremo, četudi je moj otrok že začel zaudarjati. Vse, kar si želimo, je, da se vrnemo,“ je povedala.

Tragična je tudi usoda 13-letnice, ki je bila s trupli svojih šestih sorodnikov šest dni ujeta pod ruševinami. Zdaj je sirota.

Tovrstnih zgodb je nešteto, še več pa jih bomo verjetno slišali v naslednjih dneh. Pomoč namreč prihaja prepočasi. Za številne bo verjetno prišla prepozno. Kako lahko pomagate, lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.