Svet
286 ogledov

Znana višina kazni za nošenje burke v Avstriji

Belgija je bila prva, ki je sprejela zakonodoajo, ki prepoveduje nošenje burk in Žurnal24 main
Avstrijski parlament je izglasoval zakon, s katerim prepovedujejo nošenje oblačil, ki popolnoma zakrivajo obraz. Tiste, ki prepovedi ne bodo upoštevali, bodo kaznovali s 150 evri.

Izglasovane zakonske odredbe so del obsežnejšega integracijskega zakona, ki ga avstrijska vlada še sestavlja, ne glede na to, da so za oktober napovedali izredne parlamentarne volitve.

Vodje poslanskih skupin v avstrijskem parlamentu so namreč včeraj dosegli dogovor o predčasnih parlamentarnih volitvah, ki bodo 15. oktobra, je po pogovorih sporočil vodja poslanske skupine stranke NEOS Matthias Strolz.

Prepovedana tudi distribucija Korana

Med drugim omenjeni obsežnejši integracijski zakon predvideva tudi prepovedi distribucije Korana, emigranti pa so v skladu z zakonom obvezni sodelovati v integracijskem procesu, ki predvideva učenje nemškega jezika in etike.

S strani prosilcev za azil Avstrija pričakuje tudi pripravljenost za prostovoljno delo v javno korist; tisti, ki ga bodo zavrnili, bodo izgubili pravice v procesu pridobivanja azila. S tem zakonskim predlogom naj bi emigranti postali bolj konkurenčni na trgu dela, je prepričan zakonodajalec.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 25
  • mph 07:40 18.maj 2017.

    O kakšni integraciji pa govoriš? A ti je jasno za kaj tukaj gre in kaj islam je? Za njih je edini pojem integracije, da se okolje, kamor vdrejo, integrira v njihovo zločinsko religijo. O "razpršenosti" pa spet govoriš na pamet, ...prikaži več pejdi na Dunaj ali katero drugo malo večje mesto. Kot sem napisal imaš v določenih predelih občutek, da si v Istambulu. Islam ima sveto nalogo zadano jim preko Korana in njihovih verzije "pisem" in interpretacij, Bukhari in to, .... iztrebit vse ostale, iztrebit predvsem Žide, ker prej ne bo nastopa njihovih nebes, na več koncih imajo pobijanje istospolnih, apostatov, .... to, da se ne držijo vsi tega, je bolj slaba uteha, ko preseže nek procent število fanatikov, se vsem sfuzla. Poglej malodane stotine milijonov jih je takrat zažigalo ambasade, pozivalo na ulicah k poboju zahodnjakov, ... ko so objavili tiste vinjete Danci.

  • mph 07:30 18.maj 2017.

    Si mislim, na Dunaju sem občasno, enako grozljivo, prav ena tesnoba te obide. Noro, kaj si je Evropa dovolila s svojimi nesposobnimi politiki.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:57 18.maj 2017.

    Smo pa res neumni če ob vsem tem ogromnem miselnem potencialu ki ga Evropa ima nismo sposobni poevropit muslimane in jih z evropskimi vrednotami integrirat v evropsko družbo. To je nesposobnost nič drugega. Izgovorov za nesposobnosti pa ni. Samo to ...prikaži več je da nekaterim politikom ta pozornost muslimanom koristi. Nič drugega ni. Če tle ne bi bilo drugih skritih interesov zadi se ne bi pogovarjal o muslimanih. Ravno tako kot se o muslimanih ni govorilo problematično o nih ko je bila na Balkanu vojna in so pobegnili v Slovenijo .