Svet
30795 ogledov

Pri sosedih kar dve novi žarišči

Hrvaška plaža
Na Hrvaškem še vedno največje težave predstavljajo poroke.

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je na današnjem zasedanju tamkajšnje vlade povedal, da so v državi v zadnjih 24-tih urah zabeležili 78 novih primerov okužb z virusom SARS-CoV-2, trenutno aktivnih primerov v državi je 749. V zadnjem dnevu so opravili 1448 testov.

Med njimi je 130 pacientov na zdravljenju, od tega je na respirator priključenih šest ljudi. V zadnjem dnevu so tri okužene osebe izgubile bolj za življenje. Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom je zbolelo 5071 ljudi, umrlo jih je 144. 

Minister Beroš je povedal, da imajo v državi dve novi žarišči; eno je povezano s porko v Našicah, drugo s poroko v okolici Sinja. Še vedno je aktivno tudi žarišče v Ivankovu, ravno tako povezano s poroko. 

Največ novih primerov okužb v zadnjem dnevu so na Hrvaškem zabeležili v Vukovarsko-sremski županiji, kar 31. Na območju Splitsko-dalmatinske županije je 17 novih primerov, v mestu Zagreb 13. 

Beroš je na seji vlade izpostavil še, da je epidemiološka slika Hrvaške v zadnjih dneh ugodnejša. 

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Zdravje V Brežicah okužena dva zdravnika mobilni telefon pametni telefon telefon Covid-19 Slovenija Tako bo delovala aplikacija proti širjenju okužb

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Veloto53 16:23 30.julij 2020.

    Zakaj Hrvaska ne pokaze prave podatke? Veliko drzav v Evropi vedo da prikriva podatke.