Svet
23111 ogledov

Župnik se je med mašo skoraj stepel z verniki in zapustil župnijo

Kotoriba Google maps
Med nedeljsko mašo je prišlo do verbalnega spora z verniki, ki bi skoraj prerasel v fizični spopad, poroča portal emedjimurje. Župnik je menda zapustil župnijo in se ne namerava vrniti.

V kraju Kotoriba med verniki še danes odmeva nedeljska maša.

Že na jutranji maši naj bi župnik kritiziral ljudi, ki niso bili prisotni, do hudega spora pa je prišlo na glavni nedeljski maši, na kateri so župnikove kritike ljudi, ki jih ni bilo pri maši, pripeljale do hudega spora.

Po desetih minutah naj bi župnik zapustil oltar in se sprl s celo cerkvijo, prišlo naj bi skoraj do fizičnega obračuna, nato pa je župnik rekel, da mu je vseeno, če bomo ostali pri maši ali ne, potem smo odšli, je za portal povedal eden od vernikov.

"Vemo, da je samo človek, pa še mlad, ampak preko nekaterih besed in žalitev enostavno ne moremo, pa čeprav je odpuščati krščansko," je dejal.

Župnik je bil v župniji že od leta 2014, problemov v začetku ni bilo, potem pa je začel zamujati na mašo, zgodilo se je, da je zaspal in so ga morali buditi, v zadnjem času se je sprl z učiteljico verouka in ji prepovedal brati berilo in pripravljati otroke na prvo obhajilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Aro 11:51 11.april 2019.

    Hrvati pač, lažnjivI,lopovski, nezanesljivi in pokvarjeni

  • Jana Bejba 10:48 11.april 2019.

    Take določene župnike imaš tudi v Sloveniji, ki so taki sitni. Kar se tiče prihajanja k sveti maši. Niso osamljeni primeri. Eden je omenil tak primer kot ta novica in to je nekdo iz Ptuja. Zaenkrat to vem. In taki ...prikaži več so kot večina nasilnih verskih mam, ki to drugim vsiljuje, čeprav to ni prav. To so resnice, dejstva.

  • popokatopetl 10:35 11.april 2019.

    Joj res zelo pomembna novica iz hrvaškega podeželja...