Svet
71340 ogledov

Župnik umrl sredi božične maše

Duhovnik Shutterstock
Primer odmeva po vsej državi.

Na Hrvaškem je dopoldne odjeknila vest o neobičajnem primeru, do katerega je prišlo v eni izmed župnij. Sredi božične maše je umrl župnik Antun Sente, župnik župnije Sv. Antuna Padovanskega iz kraja Sesvetska Sela. 

Razlog njegove smrti še ni poznan, so pa na portalu prigorski.hr zapisalki, da bo v spominih ostal kot izjemno dobrodušen duhovnik, velik prijatelj otrok, mladih, družin in starejših, ki je bil vedno na razpolago slehernemu človeku v vseh življenjskih dogodkih. 

Praznovanje božiča 

Kristjani po vsem svetu danes obeležujejo božič. Papež Frančišek je v božičnem nagovoru na Trgu svetega Petra v Vatikanu pozval h "koncu nesmiselne vojne v Ukrajini" ter k miru v Siriji, na Bližnjem vzhodu in drugih konfliktnih območjih. Ob koncu nagovora je izrekel božični blagoslov mestu in svetu (urbi et orbi).

Vernike je pozval, naj se dvignejo nad plehek praznični blišč in pomagajo beguncem, brezdomcem, osamljenim, ostarelim, revnim, skratka vsem, ki potrebujejo tolažbo, toplino, hrano in pomoč.

Pozval jih je tudi k temu, naj ne odvrnejo pogleda od ljudi, zlasti otrok, ki trpijo zaradi lakote, medtem ko se ogromne količine hrane mečejo stran, veliko denarja pa nameni za orožje.

Spodbudil jih je, naj se spomnijo obraza novorojenega Jezusa v jaslih in naj "v tem majhnem, nedolžnem obrazu prepoznajo obraze otrok, ki si želijo miru na vseh koncih sveta", poroča nemšk tiskovna agencija dpa.

Na koncu je več deset tisoč ljudem na Trgu svetega Petra in vsem kristjanom namenil blagoslov mestu in svetu. Po ocenah Vatikana je bilo na trgu okoli 70.000 ljudi.

papež Frančišek | Avtor: Profimedia Profimedia

Božično drevo Slovenija Kristjani so opolnoči pričakali božič Cerkev v Mariboru Slovenija Župnije na nogah zaradi dodatnega davka, ki jim ga doslej ni bilo treba plačati

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar luckyss
    luckyss 07:05 26.december 2022.

    Umrl na delovnem mestu, nič posebnega torej, naj počiva v miru, če si je zaslužil.....Bi pa papež namesto blebetanja lahko izjemoma namenil kakšno milijardico za otroke, ki po svetu umirajo zaradi lakote...

  • Kmodri 21:56 25.december 2022.

    Bog ga ima rad!

  • Boschtjan Zupanchich 20:51 25.december 2022.

    Škoda, ... a je bil cepljen ? Strdki , pa to , .... pa to ravno na Gospodov Dan , ... Škoda, ... naj mu Bog pomaga na onem svetu, ker mi tu itak ne morem nič več narediti zanj. Mir naj vam bo.