Slovenija
48 ogledov

Sveta uradna medicina

zdravila Nik Rovan
Homeopatija. Zdravnikom, ki se ob uradni medicini ukvarjajo s homeopatijo, grozi odvzem licence.

Opomin. Legalizacije homeopatskega zdravljenja pri zdravnikih splošne medicine še ne bo, pravijo na ministrstvu za zdravje (MZ). Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) je zdravnici Katarini Luciji Gras, ki je po svojem rednem delovnem času delovala kot homeopatska zdravilka, izrekla opomin. Grasova mora zapreti homeopatsko ambulanto, sicer ji grozi začasen odvzem licence.

Minister uboga zdravnike

“Ministrstvo za zdravje, ki naj bi bilo kreator zdravstvene politike, se uklanja pritiskom ZZS,” meni predsednica homeopatskega društva Irena Gorišek. MZ je, kot pravi Goriškova, večkrat neuradno pojasnilo, da sami so za to, da se zdravnikom omogoči ukvarjanje s homeopatijo, vendar “zdravništvo” temu nasprotuje.

“Svetovanje s področja zdravilstva bi od zdravnika zahtevalo dodatna znanja in čas, ki je v zdravstvenem sistemu že tako skopo odmerjen,” odgovarjajo na ZZS. “Prav tako ne podpiramo pristopa k obravnavi bolnikov, pri kateri bi ti morali storitve dodatno plačevati,” dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.