Slovenija
24 ogledov

Svetlik novi ljubljanski rektor

slovenija 11.02.10, Ivan Svetlik, novinarska konferenca po seji vlade, vlada, fo Anže Petkovšek
Univerza v Ljubljani dobila novega sektorja.

Po neuradnih rezultatih je novi rektor ljubljanske univerze postal Ivan Svetlik. Volilna udeležba je bila po njegovih besedah 51,6-odstotna, večino glasov volilnih upravičencev pa je dobil Svetlik. Uradni rezultati bodo znani v sredo.

Predsednik volilne komisije in prorektor univerze Miha Juhart meni, da novega rektorja čaka zelo težko delo, ker je univerza predvsem finančno v zelo težkem položaju. "Bo pa verjetno njegova izvolitev pomenila neko kontinuiteto in nadaljevanje delovanja univerze," je poudaril Juhart.

Na stolček jeseni

Svetlik je dejal, da je z izvolitvijo zadovoljen, saj je bila zmaga prepričljiva. Pravi, da se bo najprej lotil pregleda stanja na univerzi in rektoratu, sestaviti bo moral tudi svojo ekipo.

Glede izbora prorektorjev pa je Svetlik dejal, da mora najprej pogledati seznam kandidatov, se z njimi pogovoriti in videti, ali lahko najdejo skupen jezik. Če ne bo zadosti dobre izbire, bo moral predlagati še koga, je pojasnil Svetlik, ki se bo na rektorski stolček ljubljanske univerze zavihtel 1. oktobra. 

Komentarjev 1
  • tomazz 11:51 20.junij 2013.

    A res ne more biti rektor nekdo, ki ni povezan s politiko? In ima približno pol manj let?