Šport
58 ogledov

Svetovni prvak umrl v letalski nesreči

Mike Mangold EPA
V letalski nesreči v Kaliforniji je umrl akrobatski pilot Michael Mike Mangold, dvakratni zmagovalec svetovnega prvenstva formule 1 v zraku, Red Bull Air Race world series, v letih 2005 and 2007.

Šestdesetletni Mike Mangold, med akrobatskimi piloti in v vojaški službi se ga je prijel vzdevek Mongo, je umrl za krmilom letala, s katerim je letel na mitingih. Kot poročajo tamkajšnji lokalni ameriški mediji, je majhno reaktivno letalo, za krmilom katerega je bil Mangold, v letalu je bil še en potnik, na letališču Apple Valley v Kaliforniji pri vzletu zajel ogenj in je eksplodiralo. Preden je letalo razneslo med vzletom so očividci opazili ognjene zublje, ki so bruhali iz motorja.

Mangold je pilotiral letalo Aero L-39 Albatros. Gre za češkoslovaško enomotorno reaktivno šolsko vojaško letalo, s katerim je večkrat nastopil na letalskih mitingih Apple Valley Airshow. Nekdanji vojaški pilot letal F-4 Phantom je bil sicer tudi poklicni pilot za ameriško družbo American Airlines na komercialnih letih, letel je na letalih Boeing 757 in 767.

Po tragični nesreči so sožalje najbližjim svojcem, ženi in dvema otrokoma, izrazili predstavniki zračnih dirk Red Bull Air Race. V sporočilu, objavljenem na spletni strani, so zapisali, da je celotna skupnost izgubila enega najbolj spoštovanih prijateljev in močnih osebnosti.

"Mike Mangold je bil nadarjen akrobatski pilot, dvakratni svetovni prvak, ki ga bomo zelo pogrešali. Naše misli so v tem trenutku z njegovo družino in prijatelji," so še zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.