Šport
46 ogledov

Švicarji blizu prve lovorike

Roger Federer, Stanislas Wawrinka EPA
Roger Federer in Stanislas Wawrinka sta v edinem današnjem dvoboju finala Davisovega pokala, igri dvojic, Švico v obračunu s Francijo popeljala v vodstvo z 2:1.

Federer in Wawrinka, ki sta vskočila tik pred dvobojem, sta v Lillu gladko s 6:3, 7:5 in 6:4 premagala francosko navezo Julien Bennetau - Richard Gasquet. Zmagovalec bo znan v nedeljo.

Kapetan Švice Severin Lüthi je danes tik pred dvobojem izvedel menjavo v ekipi in se namesto prijavljenih Marca Chiudinellija in Michaela Lammerja, ki sta številki 206 in 508 na svetu, odločil za olimpijska prvaka iz Pekinga 2008. Poteza, za katero se je odločil po petkovem porazu Federerja proti Gaelu Monfilsu, s katerim so Francozi finale izenačili na 1:1, se mu je obrestovala, saj sta Federer in Wawrinka zmagala gladko, v treh nizih.

Finale sta uvodni dan odprla Wawrinka in Jo-Wilfired Tsonga, njun dvoboj, ki ga je Švicar dobil s 6:1, 3:6, 6:3 in 6:2, pa si je ogledalo kar 27.432 gledalcev, kar je rekord na tekmah Davisovega pokala. V drugem dvoboju dneva je Monfils presenetljivo gladko s 6:1, 6:4 in 6:3 premagal Federerja.

Francozi lovijo deseti naslov v tekmovanju za Davisov pokal, a obenem prvega po letu 2001, medtem ko Švicarji še nikoli niso osvojili tega najprestižnega ekipnega tekmovanja v tenisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.