Svet
42 ogledov

Svoj tragični polet prenašal po Facebooku

Letalec wingsuit Facebook
Italijanski wingsuit letalec je padel v smrt, medtem ko je svoj poskus letenja v živo prenašal na Facebooku.

V soboto se je v švicarskih Alpah zgodila tragična nesreča, v kateri je umrl 28-letni Armin Schmieder, sicer državljan Italije. Pri kraju Kandersteg je želel skočiti iz priljubljene točke za base padalce, pri tem pa izkoristiti posebno obleko, da bi lahko v zraku še nekaj časa jadral. 

Nekaj trenutkov pred skokom je prek Facebooka še v živo prenašal svojo pripravo na skok. "Danes boste poleteli z menoj. Ampak veste kaj? Pospravil vas bom. Čau!", je dejal v kamero telefona. Nato je dal prižgan telefon v žep in skočil. Čez nekaj trenutkov se je zaslišal krik in udarec. Nato je vse obmolknilo, slišati je bilo le še zvonenje kravjih zvoncev. 

Prijatelji na Facebooku, ki so spremljali skok, so bili zaprepaščeni. Pošiljali so mu sporočila, naj kaj reče in se jim javi. A reševalci, ki so bili obveščeni o padcu, 31-letniku niso več mogli pomagati. Kolegi so ga opisali za izkušenega padalca, ki pa se je z letenjem z obleko wingsuit pričel ukvarjati šele pred kakšnim letom. Bil je oče majhnega otroka.

Gre za novo tragedijo med letalci z wingsuitom. Pred nekaj dnevi se je smrtno ponesrečil eden najbolj znanih wingsuit letalcev na svetu Alexander Polli, ko je pri Chamonixu v Franciji med letom treščil ob drevo. 31-letni Polli je svetovno slavo dosegel, ko je objavil video drznega poleta skozi majhno luknjo v skali Roca Forada v Španiji. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 2