Šport > Zimski športi
77 ogledov

"Svoja čustva sem dala na papir, to bom zdaj delila z vami"

Tina Maze Anže Petkovšek
Biografski roman, ki je najprej nastajal kot dnevniški zapisi Tine Maze. V njem je šampionka izlila svoje dvome, čustva in misli, ki jih dopolnjujejo razmišljanja znanega slovenskega športnega novinarja.

"Svoja čustva sem dala na papir, to bom zdaj delila z vami, da boste videli, kaj se je dogajalo in kako sem razmišljala," je dejala Tina pred navijači in podporniki, po koncu poslovilne tekme v posebni leseni hišici, ki jo je njena ekipa Team to aMaze skupaj s pokrovitelji postavila blizu spodnje postaje pohorske vzpenjače oziroma pred vhodom na prizorišče Zlate lisice. 

Tina Maze | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Gre za biografski roman, ki je najprej nastajal kot dnevniški zapisi Tine Maze. V njem je šampionka izlila svoje dvome, čustva in misli, ki jih dopolnjujejo razmišljanja znanega slovenskega športnega novinarja Vita Divca.

"Ko sem dobila na mizo nekaj prvih poglavij, sem sem bila iskreno povedano presunjena,"  je dejala Andreja Kavčič iz državne založbe DZS: "Tina nam zaupa, kako se je borila sama s seboj, kakšna je bila pot do šampionke in kakšno jo poznamo," je povedala vodja projekta, ki je obljubila "fantastično branje". Knjiga, ki bo obsegala 230 strani zapiskov in edinstvenih fotografij, bo izšla konec februarja.

Kot je dejal legendarni Delov novinar Divac, ki Tino pozna od njenih začetkov, je knjiga nastajala na edinstven način. Ker je dnevnik rokopis, mu  je Tina te svoje dolgoletne zapiske, razmišljanja, občutke pošiljala tako, da jih je fotografirala in mu fotografije poslala na elektronsko pošto. Soavtor knjige je vse to prepisoval, kar mu je vzelo kar nekaj časa.

Tina Maze | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Tako kot je posebna Tina, bo torej posebna tudi njena biografija. Sicer je Divac dejal, da je želel Tino predstaviti Tino takšno, kot je v resnici, na temelju njenih dnevnikov.

Poslovila se je tudi " ljuba smučarska zveza"

Predstavitev knjige se je končala z zahvalo, kot je dejal povezovalec dogodka in novinar TVS Igor E. Bergant, "njene ljube smučarkse zveze". Odločitev, da se Tini zahvali, je zveza sporočila v zadnjem trenutku, je povedal Bergant, sliko bloškega smučarja pa je najboljši slovenski smučarki vseh časov izročil legendarni in dolgoletni ekonom Smučarske zveze Slovenije Polde Flisar, ki seveda Tino pozna od njenih najstniških let in s katerim sta očitno ohranila dobre odnose. "Jaz sem rekla, da sprejmem čestitko smučarske zveze z njegove strani, samo z njegove," je na koncu povedala Tina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.