Slovenija
9 ogledov

Svojo dobrodelnost držijo zase

Slovenija 20.05.2013, preddverje, redna seja DZ, velika dvorana, parlament, Drza Saša Despot
Poslanske skupine zatrjujejo, da se poslanci ves čas odzivajo na dobrodelne akcije.

Poslanci. V večini od parlamentarnih strank niso želeli konkretno navesti, komu in koliko donirajo njihovi poslanci. Poudarili so, da gre za zasebne odločitve. Prav v vseh poslanskih skupinah pa so zatrdili, da se njihovi poslanci ves čas odzivajo na različne humanitarne akcije.

Najkonkretnejši so bili v NSi – Ljudmila Novak je nazadnje donirala planinskemu društvu – in SDS – poslanec Andrej Čuš je skupaj s evopskim poslancem Milanom Zverom doniral šolske potrebščine OŠ Destrnik - Trovska vas.

Denar za šolske potrebščine so podarili tudi poslanci SD in PS. V PS so povedali, da so prav vsi njihovi poslanci namenili sto evrov za prizadete v zadnjih poplavah. Zanje so denar namenili tudi poslanci SD, SDS in SLS. V DL in SD so navedli, da radi pomagajo v lokalnem okolju. Na pobudo SDS sta leta 2000 nastali dobrodelni ustanovi Ivan Cankar in Vrtnica. Med ustanovami, ki jim donirajo, pa so poslanci našteli še Rdeči križ, Karitas, Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje s projektom Botrstvo v Sloveniji ter Hišo hospica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.