Šport > Nogomet
18 ogledov

Szczesny si želi nastopiti v finalu

Szczesny Poljska Grčija otvoritvena tekma Varšava stadion Euro 2012 EPA
Čeprav letos ni branil na nobeni pokalni tekmi, si želi Wojchiech Szczesny v finalu dobiti mesto v prvi postavi.

Wojchiech Szczesny že nekaj let opravlja vlogo prvega vratarja angleškega nogometnega kluba Arsenal. Zato ni nič kaj presenetljivo, da si Poljak želi zagotoviti mesto med vratnicama v finalu FA pokala, kjer se bo njegova ekipa čez mesec dni pomerila s Hull Cityjem. A kljub temu se poraja vprašanje, če si Szczesny to čast zasluži, saj je topničarje do finala pripeljal njegov rojak in rezervni vratar kluba Lukasz Fabianski.

Ta je branil na vseh dosedanjih pokalnih tekmah in v polfinalu proti Wiganu ob izvajanju najstrožjih kazni ubranil dve enajstmetrovki in s tem prispeval levji delež za uspeh Arsenala. Tudi njegov rojak Szczesny mu priznava zasluge, a si vseeno želi prevzeti njegovo mesto na najpomembnejši tekmi sezone, čeprav bo to najverjetneje zadnja tekma Fabianskega v dresu Arsenala. .

"Zelo rad bi zaigral v finalu, a to je trenerjeva odločitev. Vse je odvisno od njega. Mislim, da je Lukasz igral zelo dobro in si zasluži pohvale. A sem navijač Arsenala in si zgolj želim, da osvojimo trofejo. Za nas je zelo pomembno, da osvojimo pokal in s tem pomirimo vse v klubu in okoli njega," je dejal poljski reprezentančni vratar, ki z razpletom sezone sicer ni najbolj zadovoljen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.