Šport
12 ogledov

Meščani le ne bodo razpadli

Samir Nasri EPA
V zadnjem kolu skupinskega dela si je Manchester City le priigral osmino finala Lige prvakov. V skupini F je Barcelona z zmago prehitela PSG.

Številni nogometaši Manchester Cityja so pred zadnjima dvema koloma menili, da se pri bogatemu klubu v prihodnje obetajo velike spremembe, če se meščani ne bodo uspeli uvrstiti med najboljših 16 v Ligi prvakov. 

"Nekaj moramo storiti, v nasprotnem primeru bodo naslednje leto tu igrali drugi nogometaši, marsikaj se bo zgodilo v primeru neuspeha. Tako pač je, ko igraš za velik klub. Odkar sem tu smo dvakrat osvojili angleško ligo, zdaj moramo izboljšati tudi dosežke v Ligi prvakov. Ni dovolj, da si dober v svoji ligi, če tega ne potrdiš med elito. Vložek, ki ga namenjajo lastniki, je treba poplačati z uspehom v Ligi prvakov. Želimo pokazati, da se lahko kosamo z vsemi najboljšimi," je tako med drugim izjavil vezist Cityja Samir Nasri.

Tekma v Rimu je bila v prvem polčasu precej izenačena. Sinovi volkulje so bili podjetnejši na začetku tekme, nato pa so do svojih priložnosti prišli tudi Angleži. Največ preglavic je domači obrambi po desnem boku provzročal Jesús Navas. Nato pa je v 60. minuti za vodstvo premierligaša poskrbel prav prej omenjeni Francoz. Nasri je izjemno premagal vratarja Morgana De Sanctisa, pri zadetku mu je pomagala tudi vratnica. Sinovi volkulje so krenili v napad, to pa so gostje znali izkoristiti, delo je dokončal Pablo Zabaleta po podaji Nasrija.

Tudi CSKA je imel pred zadnjim kolom na kontu pet točk, enako kot Roma in Manchester City, Rusi pa so tako še lahko računali na preboj v osmino finala. A na papirju so bili pred zelo težko nalogo, saj so gostovali pri v tej sezoni izjemno razigranem Bayernu. Ta si je že prej zagotovil prvo mesto v skupini, zato je zaigral s precej premešano postavo. Kljub temu so Münchenčani povedli že v 17. minuti, ko je bil iz enajstmetrovke natančen Thomas Müller. To je bil 400. doseženi zadetek v Ligi prvakov z bele točke. Domačini so v prvih 45 minutah žogo imeli v posesti kar 75 odstotkov časa. V zaključku tekme sta nove tri točke Bavarcev potrdila Sebastian Rode in Mario Götze.

Prvo mesto za Barcelono

V skupini E sta se spopadla težkokategornika, Barcelona je gostila Paris Saint-Germain. Francozi so v 15. minuti povedli preko Zlatana Ibrahimovića. Šved je v mrežo poslal žogo, ki mu jo je v kazenskem prostoru lepo odložil Blaise Matuidi. A na odgovor Kataloncev ni bilo treba dolgo čakati, za nov rekord je poskrbel Lionel Messi. Ta se je s svojim 76. zadetkom v evropskih tekmovanjih izenačil z nekdanjim zvezdnikom Raulom po številu golov v Evropi. Argentinec je tokrat zadel po natančni podaji Luisa Suáreza. Ob koncu prvega polčasa je nato s strelom od daleč Barcelono v vodstvo popeljal Neymar, Suárez pa je dvome o zmagovalcu razblinil v 77. minuti.

Svojo 100. tekmo v ligi prvakov je odigral Andrés Iniesta. Katalonci so trinajstič osvojili svojo skupino v Ligi prvakov, kar je rekord. Enkrat manj je to uspelo madridskemu Realu.

Klaassen do lepega jubileja

Ajax si je s prepričljivo zmago proti APOELu zagotovil tretje mesto v skupini in tako nadaljevanje v izločilnih bojih Evropske lige. Davy Klaassen je s tretjim golom na tekmi zabil 55555. gol v 59-letni zgodovini najmočnejšega klubskega tekmovanja. V skupini G je brez pretiranih težav slavil Chelsea, ki je premagal Sporting, drugo mesto pa je osvojil Schalke. Maribor se je od Evrope poslovil s prvim domačim porazom.

V skupini H je bil zanimiv le dvoboj za tretje mesto, ki je naposled pripadlo nogometašem Athletica iz Bilbaa. Ta je na domači zelenici premagal BATE. Tudi Belorusi so prišli do rekorda, vendar do takšnega, ki jim ne bo povšeči. V skupinskem delu Lige prvakov so prejeli kar 24 zadetkov. Že pred zadnjim kolom si je prvo mesto v skupini sicer priigral Porto, v le prestižnem obračunu pa je tokrat v zaključku dvoboja iztržil remi proti rudarjem iz Donecka. Šahtar bo prav tako zaigral med šestnajsterico najboljših.

Liga prvakov, 6. kolo

Skupina E 
Roma : Manchester City  0:2 (0:0)
Nasri 60., Zabaleta 86.

Bayern : CSKA  3:0 (1:0)
Müller 17./11-m, Rode 84., Götze 90. 

Lestvica:  Bayern 15, Manchester City 8, Roma 5, CSKA 5  

Skupina F
Barcelona : PSG  3:1 (2:1)
Messi 19., Neymar 42., Suárez 77.; Ibrahimović 15.

Ajax : APOEL  4:0 (1:0)
Schöne 45./11-m, 50., Klaassen 53., Milik 74.

Lestvica: Barcelona 15, PSG 13, Ajax 5, APOEL 1

Skupina G
Maribor : Schalke  0:1 (0:0)
Meyer 62.

Chelsea : Sporting Lizbona  3:1 (2:0)
Fàbregas 8./11-m, Schürrle 16., Mikel 56.; Silva 50. 

Lestvica: Chelsea 14, Schalke 8, Sporting 7, Maribor 3

Skupina H
Porto : Šahtar  1:1 (0:0)
Aboubakar 87.; Stepanenko 50.

Athletic Bilbao : BATE Borisov  2:0 (0:0)
San José 47., Susaeta 88.

Lestvica: Porto 14, Šahtar 9, Athletic 7, BATE 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.