Slovenija
70 ogledov

"Ta ideja je nora"

hotel soba Kempinski
1/5
Suzana Kos
Dobra novica. V Istrabenzovih hotelih v Portorožu z največjo, petmilijonsko, naložbo iz lastnih sredstev v turizmu pri nas.

"Ta ideja je nora, jaz upam, da bodo našli nek kompromis, da bi portoroški lokali delali do šestih zjutraj pa ni mogoče," meni prvi mož Istrabenzovih hotelov Life Class Marino Antolovič. Nekaj lokalnih gostincev namreč meni, da bi jim morala občina med sezono dovoliti, da delajo do zgodnjih jutranjih ur. Ideja ni po godu delu domačinov, ki jih moti nočni hrup pri počitku, nekateri poudarjajo, da naj tisti, ki bi radi imeli diskoteke, prostore ustrezno opremijo in zvočno zaščitijo, zabave na prostem do jutra pa da so za okolje preveč moteče. Tudi goste v portoroških hotelih pretiran hrup moti.

Banke dovolijo

Družba Istrabenz turizem, ki ima v Portorožu šest hotelov pod znamko Life Class, je sicer danes predstavila prenovljene prostore. Gre za njihovo prvo večjo naložbo po sedmih letih in trenutno tudi edino večjo v turistični panogi na sploh pri nas. "Naložba je vredna skoraj pet milijonov evrov, v celoti smo jo krili z lastnimi sredstvi, kar je po šestih letih boja s prezadolženostjo, ki je posledica pretirano visoke naložbe v prenovo hotela Palace, velik uspeh. Obremenili so nas s prevelikim dolgom na račun te obnove, zdaj imamo še za 76 milijonov evrov posojil, doslej smo bankam vrnili več kot 30 milijonov evrov, od tega okoli štiri milijone lani. Nismo se predali, nismo šli v stečaj, pač pa smo uvedli krizni management in šest let preživeli brez enega evra novih bančnih posojil. V pogajanjih z bankami o reprogramu posojil smo tudi dosegli, da nam dovolijo del prihodkov investirati v razvoj. Tako smo se odločili prenoviti tri naše komplekse, dela smo uspeli končati v manj kot treh mesecih, ena od zahtev reprograma pa je odprodaja dela premoženja, tako se intenzivno prodajata hotel Palace in hotel v Opatiji," dodaja Antolovič.

Marino Antolovič | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos

Celostno proti staranju

V celoti je prenovljen Hotel Apollo s 87 sobami, prenovili so tudi 62 sob v Grand Hotel Portorož in celotni bazenski kompleks s termomineralno vodo, ki jo črpajo 700 metrov globoko in sodi med tri najbolj zdravilne pri nas.

Novost je tudi center pomlajevanja, eden od njihovih sedmih centrov zdravja in dobrega počutja, ki ni, kot poudarjajo, še ena lepotna klinika. Največ gostov v njem pričakujejo iz Avstrije, Rusije, Nemčije, Italije in Slovenije, računajo na starostno skupino od 30 do 60 let. V Hotelu Apollo pa so v kuhinjo uvedli tudi nov koncept prehrane, ki temelji na mediteranski hrani iz lokalno pridelanih živil, nadgrajeni z načeli makrobiotike.

Istrabenzovi hoteli so trenutno 80-odstotno zasedeni, še večjo zasedenost pričakujejo med bližnjimi prazniki. Če bo poslovanje teklo po načrtih, bodo decembra šli v novo večjo investicijo.

Zdrava pamet

"Res sem vesel, da nekdo pri nas razmišlja z zdravo pametjo, saj smo se spraševali, kje bomo sploh našli več kot 800 tisoč evrov, kolikor bi nas stal nepremičninski davek, prav nič nam ne bo ostalo," pa je Antolovič odgovoril na naše vprašanje, kam bodo namenili denar, ki jim bo ostal po tem, ko jih po odločitvi ustavnega sodišče glede zakona o davku na nepremičnine, ne bo treba plačati skoraj milijona evrov tega davka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.