Slovenija
26 ogledov

Ta vikend kaos na avtocestah

Dars Trojane predor BOBO Žurnal24 main
Danes bo zaprta polovica dolenjske avtoceste, dela pa bodo potekala tudi na gorenjski avtocesti.

Ob 7. uri zjutraj so zaprli polovico dolenjske avtoceste od razcepa Malence do priključka Šmarje Sap proti Novemu mestu. Promet bo potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste do nedelje do polnoči. Z deli so ob 7. uri začeli tudi na gorenjski avtocesti. Od Kranja - vzhod proti Brniku bo zaprt odstavni pas, po potrebi tudi vozni pas. V ponedeljek, 24. marca, bo zaprt priključek Brnik v obe smeri.

V nedeljo bo pestro na štajerski avtocesti

V nedeljo zjutraj bodo stekla dela v trojanskih predorih. Odsek štajerske avtoceste med Vranskim in Trojanami bo od nedelje ob sedmih zjutraj do pete ure zjutraj v ponedeljek zaradi del zaprt za ves promet zaprt v smeri Ljubljane. Obvoz do priključka Trojane bo potekal po vzporedni glavni cesti. Promet proti Mariboru bo potekal nemoteno.

Prihodnji konec tedna pa bo popolna zapora med Vranskim in Trojanami v smeri Ljubljane, kjer sta predora Ločica in Jasovnik. Zapora bo trajala od petka zvečer do ponedeljka zgodaj zjutraj, so sporočili iz Družbe za avtoceste v RS (Dars). Obvoz do priključka Trojane bo potekal po vzporedni glavni cesti.

Poleg tega pa bo promet med Trojanami in Blagovico po avtocesti v smeri Ljubljane potekal le po enem pasu, saj bo zaradi del v predorih Trojane in Podmilj potrebna postavitev zapore drugega prometnega pasu. Hitrost vožnje bo omejena na 60 kilometrov na uro. Promet proti Mariboru bo tudi ta konec tedna po avtocesti potekal nemoteno.

Zapore navedenega odseka štajerske avtoceste so potrebne zaradi preureditve predorske signalizacije in sistemov v predorih za povečanje varnosti. Uporabniki avtoceste bodo o terminih zapor v prihodnjih koncih tedna obveščeni v prihodnjih tednih.

Dela bosta izvedla izvajalca, izbrana v postopkih javnega naročanja. Za preureditev prometne signalizacije in dograditev sistemov v predorih Trojane in Podmilj je bila z družbo Traffic Design sklenjena pogodba v vrednosti 679.242 evrov brez DDV.

Javno naročilo za nadgradnjo elektro in strojne opreme predorov Ločica in Jasovnik pa je bilo oddano konzorciju družbe Iskra sistemi s partnerjema Riko in Tenzor. Pogodba za ta dela je vredna 2,59 milijona evrov, prav tako brez DDV.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.