Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Ta živila vas bodo prebudila hitreje kot kava

Čaj Profimedias
Da kava ni najboljša izbira, ki vas predrami iz sna, žvrgolijo že ptički. S temi živili pa boste telo ne le prebudili, temveč mu dali tudi potreben zagon za izzive, ki vas čakajo preko dneva.

Ovsena kaša. Telo jo hitro absorbira in spremeni v gorivo, občutek sitosti pa bo trajal precej dlje od običajne skodelice kave. V kombinaciji s sadjem je zdrava energijska bomba, s katero je vredno začeti dan.

Voda. Že blaga dehidracija upočasni telo in lahko povzroči glavobol, saj telo nima dovolj vode, da bi normalno opravljalo vse funkcije. Večina izmed nas je v zgodnjih jutranjih urah malce dehidrirana, zato že kozarec vode naredi korak naprej k boljšemu počutju.

Jabolčni kis. Čeprav ni znanstveno dokazano, številni zjutraj prakticirajo vodo z jabolčnim kisom in medom, ki napolni z energijo, zbistri misli in na splošno pripomore k dobremu počutju.

Chia semena. So bogata z omega-3 maščobami, ki pozitivno delujejo na možgane. Drobna semena dobro absorbirajo vodo, kar pospeši prebavo, vlaži telo od znotraj in vas drži budne.

Zelena listnata zelenjava. Je bogata z vitaminom B, ki telesu pomaga, da hrano pretvori v energijo. Uživanje veliko zelene listnate zelenjave je najboljši način za ohranjanje visoke ravni energije. 

Meta. Raziskovalci so ugotovili, da vonj poprove mete poveča budnost in zmanjšuje utrujenost. Skodelica poparka porove mete vas bo tako prebudila hitreje kot kava.

Jajca. Čeprav so kar precej časa veljala za ne tako zdravo živilo, temu ni tako. Jajca so ena boljših izbir za zajtrk, saj rumenjak vsebuje veliko proteinov, ki vam dajo energijo za cel dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.