Šport
51 ogledov

Tajfun bo igral ligo ABA

Tajfun, Rogaška KZS/alesfevzer.com
Pri slovenskih državnih prvakih so se odločili, da bodo sodelovali v jadranski košarkarski ligi.

"Sporočamo, da je Košarkarski klub Tajfun krovni organizaciji posredoval soglasje za udeležbo v ligi ABA," so zapisali na uradni strani slovenskih državnih prvakov. Poleg njih so si nastop med jadransko elito s prvim mestom po renem delu Lige za prvaka zagotovili tudi košarkarji Krke.

Najverjetneje je odločitev Tajfuna prižgala alarm pri Unionu Olimpiji, ki brez nastopanja v jadranski ligi ne sme nastopati tudi v drugem najmočnejšem evropskem pokalu Euro Cupu. Pri ljubljanskem klubu si verjetno ne želijo niti pomisliti, da v obeh omenjenih tekmovanjih ne bi nastopali.

Na Košarkarski zvezi Slovenije so že pred dnevi potrdili, da si je na parketu nastopanje med jadransko druščino zagotovil Tajfun. "Treba je spoštovati, kaj se je zgodilo v prvenstvu in izhajati iz tega. Bistveno je to, kakšna bo odločitev vodstva Tajfuna – ali imajo primerno dvorano in druge pogoje za nastop v tem tekmovanju. Odločitev je njihova. Ko bo to novo združenje klubov registrirano in bo nova liga zares ugledala luč sveta, se bodo morali v Šentjurju dokončno odločiti," je za Ekipo dejal generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.