Šport > Košarka
23 ogledov

Tajfun ima na svoji strani Fibo in KZS

Tajfun KZS/alesfevzer.com
Mednarodna košarkarska organizacija FIBA se je odzvala na dopisa v zvezi z novim regionalnim tekmovanjem, ki ju je Košarkarska zveza Slovenije poslala v tem tednu.

KZS je dopisa poslala kot odziv na pismo dozdajšnjega športnega direktorja Lige ABA, 10. julija, v katerem je ta zapisal, da bosta v novi sezoni v regionalnem tekmovanju zaigrala Krka in Union Olimpija namesto Tajfuna, ki naj bi zamudil rok za prijavo.

"Glede na to, da je bila nova liga ustanovljena šele 7. julija in, da vodstvo tekmovanja ni poslalo nobenih informacij o sistemu tekmovanja, propozicijah ter obrazcev za prijavo, Tajfun, ki ima zaradi osvojenega naslova državnega prvaka prvo pravico do igranja, ni mogel zamuditi nobenega roka. Kljub temu, da še ni stekel noben uraden postopek za prijavo za novo sezono, je KZS klube, ustanovitelje, o želji Tajfuna in Krke po nastopu v regionalnem tekmovanju, obvestila že 6. julija," so zapisali pri KZS.

"FIBA je vsem zvezam v današnjem pismu jasno sporočila, da mora prijava ekip v regionalno tekmovanje vselej potekati ob odobritvi posamezne nacionalne zveze in, da FIBA, FIBA Europe ter nacionalne zveze niso potrdile pol zaprte Lige ABA, v kateri bi nekaj klubov nastopilo ne glede na rezultate v državnih prvenstvih," so še sporočili s krovne organizacije slovenske košarke.

Pri Košarkarski zvezi Slovenije sicer še vedno poudarjajo svojo podporo povečanju števila klubov v liga ABA na 14 z vsaj tremi slovenskimi predstavniki, kar pomeni, da bi v novi sezoni lahko zaigrali Tajfun, Krka in Union Olimpija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.