Šport
11 ogledov

Tajfun znova pihal čez Krko

Aleksandar Džikić Gregor Katič
Košarkarji Tajfuna so v 20. kolu Lige Telemach zabeležili še 18. zmago te sezone, drugo proti državnim prvakom, ki še iščejo pot v ligo za prvaka. Domači so Dolenjce brez prvega strelca Đorđeta Lelića, ki ni igral zaradi rahle poškodbe, ugnali z 68:61.

Krka si je s porazom, osmim v Ligi Telemach, otežila delo na poti do lige za prvaka. Vodilna ekipa Tajfun, ki že ima zagotovljeno prvo mesto po prvem delu državnega prvenstva, je tekmo začela nekoliko slabše, a svojo kakovost pokazala v nadaljevanju.

Krkaši so tekmo začeli dobro in večino prvega polčasa vodili. Najbolje jim je šlo v prvih desetih minutah, ko so gosti sicer vodili za tri oziroma štiri točke, v zaključku pa po košu Mirka Mulalića dobili prvo četrtino s 13:7. Tajfun se je v drugih desetih minutah podal v lov na izenačenje, v 13. minuti mu je uspelo, ko je Stanko Sebič zadel za 15:15. Izenačeni sta moštvi šli tudi na glavni odmor.

Tajfun je drugi polčas odigral bolje. V 24. minuti je sicer na semaforju kazalo še 35:35, nato pa so domači z delnim izidom 5:0 povedli, a je Krka 14 minut pred koncem tekme izenačila na 40:40. Konec četrtine je pripadel Tajfunovim košarkarjem, ki so z delnim izidom 6:0 Aleksandra Džikića prisilili v minuto odmora, saj je njegova ekipa zaostajala 42:48. Alexis Wangmene je devet sekund pred koncem tretje četrtine le nekoliko znižal zaostanek (44:48).

Šentjurčani so glavno delo opravili v prvih minutah zadnje četrtine, ko so pobegnili na 52:44, dobri dve minuti pred koncem pa je Ivan Držić s trojko zadel za 64:54, kar je bilo za goste preveč. Pri Tajfunu je bil prvi strelec Domen Bratož z 19 točkami, šestimi skoki in petimi podajami. Emir Zimić je 15 točkam dodal še pet skokov. Na drugi strani je Wangmene dosegel 18 točk, Malcolm Ray Armstead jih je dal 16, Mulalić pa 14.

"Svojim fantom čestitam za več kot zasluženo zmago. Z izjemo prve četrtine, v kateri smo igrali medlo, smo preostanek tekme igrali tako, kot že večkrat v sezoni. Veseli me, da so tokrat igralci, ki so prej igrali nekoliko manj, zelo dobro izkoristili priložnost. Zahvalil bi se navijačem, ki so znova pripravili odlično vzdušje," je po zmagi nad prvaki dejal trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.