Avto
676 ogledov

Tako avtomobilske plagiate iščejo Nemci

Avtomobilski deli EPA
Med največjim sejmom avtomobilskih delov na svetu imajo polne roke tudi nemški cariniki. Preiskovali so namreč skoraj 200 primerov plagiatov na salonu.

Na bienalnem sejmu Automechanika v Frankfurtu, ki se zapira v soboto, sodeluje rekordnih 4.631 podjetij iz vsega sveta, nekaj jih prihaja tudi iz Slovenije. Na kar 300.000 kvadratnih metrov površin se lahko strokovnjaki iz branže in ostali obiskovalci seznanjajo s tehničnimi novostmi iz sveta avtomobilizma in poprodajnega trga, navezujejo nove stike in sklepajo posle. 

A na salonu je predstavljen tudi marsikateri izdelek, ki ni nujno plod znanja in domišljije razstavljavca, temveč je preprosto prekopiran.

Proti takšnim razstavljavcem se nemška carinska služba letos še posebej vneto bori, saj po salonu kroži kar 50 uslužbencev carine s prevajalci in predstavniki proizvajalcev originalnih delov vred, ki med stojnicami iščejo sporne izdelke.

Po poročanju Automobilwoche so zgolj v prvih dveh dneh salona do srede zasegli 184 izdelkov zaradi suma, da gre za plagiate. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.