Šport
20 ogledov

Tako blizu, a tako daleč

benjamin savšek Profimedias
Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na predzadnji tekmi sezone svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah v Pragi zasedel tretje mesto.

Zmagal je Slovak Matej Benuš (98,91), drugi je bil Britanec Ryan Westley (+0,25), Savšek pa je zaostal 1,83 sekunde.

Savšek, edini slovenski finalist, je bil prepričljivo najhitrejši, vendar je imel kar dva dotika, v devetih in desetih vratcih, kljub kazenskemu pribitku pa je stopil na zmagovalne stopničke. Če bi imel le en dotik, bi zmagal.

Anže Berčič je osvojil 18., Blaž Cof 25., Jure Lenarčič pa 28. mesto. V finalu kajakašev ne bo slovenskih nastopov; Žan Jakše je osvojil 13. mesto, Janoš Peterlin je bil 19., Niko Testen pa 31.

Savšek najhitrejši, a nepazljiv

Savšek je bil na Vltavi je edini slovenski finalist dneva, čeprav je zelo dobro kazalo tudi novincu na tekmah svetovnega pokala kajakašu Žanu Jakšetu, ki je s 13. časom za las obstal v polfinalu. V sezoni, ko Savšku ni šlo vse po načrtih in željah, je na četrti tekmi pokala le prišel do odličja.

Na progi, kjer je vselej dosegal odlične rezultate, nenazadnje je na njej tudi osvojil svojo prvo kolajno s članskih svetovnih prvenstev ter prvo zmago na tekmah svetovnega pokala, je zaostal le za Benušem in Westleyjem.

Član tacenskega kluba je bil na progi sicer najhitrejši, a naredil dva dotika, ki sta ga stala zanesljive zmage. Le z enim dotikom manj bi se še vedno lahko veselil zlata, a dva sta bila v tako močni konkurenci žal preveč. Na koncu je za zmagovalcem tekme zaostal za 1,83 sekunde.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.