Zdravje > Fitnes
110 ogledov

Tako bo hoja postala vaša dnevna rutina

sprehod Shutterstock
Vedno imejte rezervni načrt, če ne morete na sprehod, ko ste nameravali, sprehajajte psa, ustvarite namige, ki vas bodo opominjali, da ne izpustite vadbe, ter si predvajajte avdio knjige in glasbo.

Redni sprehodi so zelo priljubljena oblike vadbe, saj so brezplačni, nanje pa se lahko odpravimo povsod, vse, kar rabimo je dobra obutev. Prav to pa so tudi razlogi, zaradi katerih pogostokrat rutino vsakodnevnih sprehodov tudi preskočimo. Če imate težave z ohranjanjem navade, vam lahko pomaga nekaj preprostih trikov.

1. Imejte rezervni načrt
Če na primer prespite jutranji sprehod, se zavežite, da se boste sprehodili v času kosila ali zvečer. Ali pa ko že v naprej veste, da boste zvečer večerjali s prijatelji, se namesto zvečer na sprehod odpravite še preden greste na druženje. Par superg imejte vedno v avtomobilu, tako boste vedno pripravljeni na sprehod. 

2. Ustvarite namige, ki vas bodo opominjali na vadbo
Povežite sprehode z drugimi vsakodnevnimi dejavnostmi — na primer z jutranjim vstajanjem ali kosilom. Tako boste vsakič, ko se boste zbudili ali pa ko boste pojedli, vedeli, da vas čaka še sprehod.

3. Omislite si štirinožnega spremljevalca
Raziskave kažejo, da ljudje, ki imajo pse, hodijo več. Če ste pripravljeni prevzeti odgovornosti, ki pridejo s skrbjo za živali, je pes lahko odličen opomnik, da morate iti na sprehod. Obiščete pa lahko tudi bližnje zavetišče in sprehajate zapuščene štirinožce. 

4. "Berite" in hodite
Avdio knjige vas lahko zamotijo med hojo, zaradi česar vam bo čas minil hitreje in boste bolj motivirani.  

5. Dodajte ritem
Izkazalo se je, da ljudje, ko poslušajo glasbo, vadijo dlje časa in bolj intenzivno. Zavrtite si skladbe, ki so vam všeč, vas napolnijo z energijo in vas motivirajo. Začnite s pesmimi, ki so počasnejše in postopoma na seznam predvajanja dodajajte glasbo s hitrejšim ritmom.

6. Ne bojte se sprememb
Nova sprehajalna pot bo lahko poživila vašo hojo. Na sprehod pa lahko povabite tudi novega prijatelja ali znanca. Vse to bo dodalo novo dimenzijo vašim sprehodom.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.