Slovenija
1081 ogledov

Tako bo izgledala nova ljubljanska tržnica

Prenova tržnice MOL
MOL je predstavila prenovo osrednje tržnice v Ljubljani. Maketo si lahko ogledate v Mestni hiši, slikovno predstavitev pa tudi v video posnetku.

Mestna občina Ljubljana je predstavila prenovo osrednje ljubljanske tržnice, ki vključuje podzemno garažo ter novo ureditev prostora. "Prijaznejša bo tako za obiskovalke in obiskovalce kot za prodajalke in prodajalce," pravijo pri MOL in vabijo k ogledu makete v Mestni hiši.

Dodajajo, da je obnova je namenjena izboljšanju pogojev življenja in dela ter večji kakovosti urbanega prostora ob Zmajskem mostu in Plečnikovih tržnicah, ob hkratnem ohranjanju kulturne dediščine ter vsega, kar ena najimenitnejših ljubljanskih lokacij ponuja.

"V pritličju Mahrove hiše bo prostor pokrite tržnice, v zgornjih nadstropjih pa prostori mestne uprave," razlagajo pri MOL. "Selitev tekstilnega dela trga v sedanjo pokrito tržnico bo omogočila, da bo ljubljanska tržnica pridobila dodaten prostor ter postala še bolj zelena.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • lumparja 13:50 28.april 2017.

    To samo tak veliju. A koliko bu to sve skup koštalo? O tome pak čkomiju...

  • mirror 13:40 27.april 2017.

    To ni projekt ljubljanske tržnica, je bolj projekt podzemna garaža, ki ji je sama tržnica napoti. Glede na splošni evropski umik prometa iz mestnih središč, je gradnja te garaže kar precej kontradiktorna.

  • Avatar praufo
    praufo 10:24 27.april 2017.

    se strinjam, naročnik spet isti in to vse spet na kredo, izvajalci naj zahtevajo avans vsaj za material, sicer jih bo nekaj spet bankrotiralo