Magazin > Odnosi in prosti čas
31 ogledov

Tako bo ljubezen trajala večno

par, moški, ženska Žurnal24 main
Ohraniti srečo in ljubezen v odnosu, potem ko preidete začetno fazo, ni enostavno. Z nekaj preprostimi koraki, lahko poskrbite, da boste bliže želenemu cilju.

O tem, da so spolnost, zaupanje in kompromisi ključni za uspešno zvezo, čivkajo že vrabci na strehi. Poleg tega pa je smiselno poskrbeti še za nekaj dodatnih preventivnih ukrepov za dolgo in zdravo zvezo.

Skromna poroka
Na univerzi Emory jih je zanimalo, kako razkošnost poroke vpliva na dolžino zakona. Izkazalo se je, da so tisti, ki so si privoščili bolj skromno poroko, ostali skupaj in bili v zakonu srečni. Poroke kot iz pravljice, kjer je vsega bilo na pretek, pa so se večkrat končala s prepiri in ločitvijo. 

Ne bojte se interneta
Raziskava, objavljena v časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, je pokazala, da je med pari, ki so se spoznali prek interneta manj razhodov in da so na splošno bolj zadovoljni s svojim odnosom. 

Ne visite na družbenih omrežjih
Koliko časa preživite na družbenih omrežjih? Študija, izvedena na univerzi v Bostonu, razkriva, da prevelika obsedenost z družbenimi omrežji vodi do nezadovoljstva v odnosu. Slednje pa je lahko vzrok za povečano število razhodov. Analiza je pokazala, da je 32 odstotkov ljudi, ki so bili odvisni od družbenih omrežij, razmišljalo o tem, da bi zapustilo svojega partnerja. Med tistimi, ki niso bili odvisni od interneta, jih je o tem razmišljalo samo 16 odstotkov. 

Skupaj glejte filme
Pari, ki redno skupaj gledajo filme, ostanejo dlje časa v razmerju. Filmi namreč pare napeljejo na to, da se pogovarjajo o odnosih med liki, kar posledično vodi tudi do razmišljanja o lastnem odnosu. 

Odzivajte se
Vam želi partner povedati nekaj izven konteksta, pa nimate časa, da bi mu prisluhnili? Napaka. Vzemite si ga, saj bo tako videl, da ga opazite in da ste pozorni. 

Uporabljajte besedico "midva"
Obstajajo pari, ki govorijo "midva“ in pari, ki govorijo "jaz“ in "ti“. Prvi bolje rešujejo napetosti in so manj podvrženi stresu. Takšen odnos izraža tudi globoko pripadnost. 

Hvalite ga
Kujte svojega partnerja v oblake. Raziskava opravljena na univerzi v Buffalu je zajela 222 parov, ki so jih spremljali tri leta. Izkazalo se je, da so tisti pari, v katerih sta partnerja hvalila eden drugega, dlje časa ostali v zvezi. 

Počnite stvari, v katerih oba uživata
Študija objavljena v reviji Journal of Marriage and Family je pokazala, da dejavnosti, v katerih oba uživata, pripomorejo k daljši in srečnejši zvezi. Pomembno je, da najdeta hobije, v katerih uživata, pa čeprav vseh ne delita. Srečna žena, srečen mož, srečen odnos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.