Zdravje > Prehrana
25 ogledov

Tako boste pojedli manj hrane

jutro, seks, par, ljubezen, zajtrk Profimedias
Če desničarji jejo z levico in obratno, zaužijejo manj hrane, kažejo rezultati raziskave.

Če jemo z nedominantno roko, zaužijemo manj hrane, je pokazala raziskava, ki so jo naredili na Univerzi Južna Kalifornija. Vzrok naj bi bil v večji pozornosti, ki jo z neavtomatiziranim načinom prehranjevanja namenjamo uživanju hrane, saj naj bi se svojih dejanj tako bolj zavedali.

Nadzor nad uživanjem hrane in njen manjši vnos posledično pripomoreta k manjši telesni teži, zaradi česar je lahko to tudi dopolnilo običajnim dietam. 

Kitajske palčke

Drugi način, ki pripomore k zavedanju nad našimi sicer avtomatiziranimi dejanji in nadzoru nad zaužito hrano, je uporaba japonskih žlic za juhe in kitajskih palčk za druge vrste jedi. Možgane pa lahko prelisičite tudi z uporabo golobjih krožnikov, ki dajejo vtis, da vsebujejo več hrane, kot dejansko jo. "Vse, kar vpliva na to, da ne "požremo" krožnika, je uporabno," ob tem pravi eksperimentalni psiholog z Univerze v Oxfordu Charles Spence

sushi | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.