Magazin > Odnosi in prosti čas
28 ogledov

Tako boste rešili svojo zvezo

Par Profimedias
Včasih je prepozno, včasih pa lahko z nekaj truda zvezo tudi rešite.

Vsaka zveza prestaja težke faze. Včasih je lažje obupati in odkorakati, ko pa srečate pravo ali pravega, pa to ne bo opcija, ampak se boste želeli za ljubezen boriti. Po pomoč se lahko zatečete k terapevtu, kar je še zlasti priporočljivo za tiste, ki imajo težavo z izražanjem čustev. Krizo pa lahko poskušate rešiti tudi sami.

Kaj lahko storite?

1. korak: Spomini
Spomini imajo veliko moč, saj vplivajo na čustva. Izkoristiti pozitivne spomine. Pogovarjajta se o prvem zmenku, lepem dopustu, prvem poljubu … Podoživeti čustva, ki ste jih do partnerja čutili na začetku zveze. Videli boste, da boste kmalu spet začutili metuljčke.

2. korak: Pozorno poslušanje
Partner mora začutiti, da ga poslušate. Sprašujte ga, odzivajte se na njegove besede, povejte mu svoje mnenje in spoštujte njegovega.

3. korak: Zmenki
Na pomembnost zmenkov mnogi pari, ki so v večletnih zvezah, pozabijo. Ne dovolite, da vašo zvezo uničita vsakdanji stres in rutina. Skupne dogodivščine utrjujejo zvezo in poskrbijo za teme, o katerih boste še več dni radi razpravljali.

4. korak: Preverite pričakovanja

Včasih je za nezadovoljstvo v zvezi kriv razkorak med pričakovanji in resničnostjo. Razmislite in ne iščite napak le pri partnerju. So vaša pričakovanja realistična? Ali vaš partner sploh pozna vaše želje? Jih lahko uresniči?

5. korak: Boriti se morata oba
Zelo pomembno je, da si v zvezi želita ostati oba. Če temu ni tako, ne zapravljate več svojega časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.