Magazin > Lepota & telo
153 ogledov

Tako deluje obrazna nega, ki jo uporablja Kate Middleton

deborah mitchell Žurnal24 main
Na letošnjem Sejmu kozmetike in lepote LOVE BEAUTY 2017 bo tudi znana britanska kozmetičarka Deborah Mitchell, ki ji med drugim zaupa tudi britanska vojvodinja Catherine.

Na Sejmu kozmetike in lepote LOVE BEAUTY 2017, ki bo na Gospodarskem razstavišču potekal 8. in 9. aprila, bo tudi Deborah Mitchell, ustanoviteljica kozmetičnega podjetja Heaven. Predstavila bo nego Bee Skin Facial, na katero prisegajo številne zvezdnice, med drugim tudi Victoria Beckham in Kate Middleton. Pri tej liniji obrazne nege gre namreč za alternativo botoksu, temelji pa na čebeljem strupu. Postavili smo ji nekaj vprašanj.

Strup "pretenta" kožo

Kako ste prišli na idejo, da v svojo kozmetiko vključite čebelji strup?
Kozmetiko ustvarjam že več kot 25 let in pred "izumom" čebeljega strupa sem nekega dne ujela svoj odsev v ogledalu in nisem bila preveč zadovoljna. V tistem trenutku sem verjela, da potrebujem botoks, da bi izgledala mlajša, a obenem nisem želela izgledati nenaravno. Tako sem začela preskušati čebelji strup v kozmetičnih izdelkih in sem njegovo uporabo tudi prva patentirala (AbeetoxinTM). Maska s čebeljim strupom, ki vsebuje še druge zdravilne lastnosti, kot so: manuka med, esencialna organska olja vrtnice in sivke, organski slez in karitejevo maslo, je danes najbolj iskan izdelek kozmetike Heaven. Zaradi izjemnega delovanja proti staranju maski pravijo tudi naravna alternativa injekcijam botulinum toksina.
 
Kako pridobivate čebelji strup?
Čebelji strup pridobivajo v organskih panjih na Novi Zelandiji. Želim pa poudariti, da pri tem ne pogine nobena čebela. Princip temelji na postopku pridobivanja, kjer ob vstopu v panj namestijo ploščo z blagim električnim tokom – ta čebelo zmoti, da izloči malo strupa. Ker čebela ne zapiči žela, to tudi ne povzroči njene smrti. Zaradi podpore čebelarjem mi je Združenje čebelarjev na Novi Zelandiji podelilo tudi priznanje "Zaščitnica čebel".
 
Kakšen je učinek strupa na kožo?
Mogoče si težko predstavljate, da bi na kožo nanašali nekaj, kar je povezano z bolečino in oteklino, kar je posledica čebeljega pika. Naj poudarim, da je strah odveč, saj gre za malo količino čebeljega strupa v izdelku in je učinek na kožo zelo blagodejen! Majhen odmerek čebeljega strupa v maski namreč »pretenta« kožo, ki misli, da se je zgodila poškodba. Na mesto »poškodbe« pridejo mediatorji – snovi, ki poškodbo »popravijo«. Kolagen, elastin in kortizon po krvi prispejo do kože obraza – koža se napne, gubice se zabrišejo. Maska, ki jo lahko uporabljamo tudi kot običajno kremo, deluje na obrazne mišice tako, da jih dvigne, napne in učvrsti, obenem pa deluje na globoke izrazne gube in linije. Učinek je kumulativen, zato se z daljšo uporabo stanje kože še izboljšuje. Osebam z alergijo na čebelji pik priporočamo pred uporabo preskus izdelka na majhni površini kože.
 
Kateri izdelek je med zvezdniki, ki so vaše redne stranke, najbolj priljubljen?
Najbolj priljubljena je maska s čebeljim strupom, ki jo je mogoče dobiti v treh jakostih (Silver, Black in Gold). Za eno od  zvezdnic, ki je imela zelo problematično kožo, sem razvila kremo Age defiance. Zaradi vsebnosti hialuronske kisline, ki kožo napne in esencialnega olja čajevca, ki preprečuje izbruhe mozoljev, je postala popularna tudi pri mojih drugi znanih in manj znanih strankah.

Zaupa vam tudi Kate Middleton. Vašo kozmetiko ji je menda predstavila žena princa Charlesa, Camilla. Kako bi opisali Katino kožo? Zdi se, da je brezhibna ...
Res je kar pravite, vojvodinja Cornwallska (o. p. Camilla) je Kate pred poroko podarila nekaj naših izdelkov in ta je bila nad njimi navdušena. Pred slavno poroko sem vojvodinji Cambriški naredila tudi pomlajevalno nego Bee Sting Facial, ki vključuje izdelke s čebeljim strupom in posebne masažne tehnike. Če se spomnite, je na poroki blestela, več pa žal ne smem povedati, saj me zavezuje podpisan dogovor o zaupnosti. Obe vojvodinji sta čudoviti osebnosti.  
 
Kaj bi svetovali ženskam?
Ne vem, koliko se zavedate, a vse, kar daste na kožo, gre v vaše telo. Če je le mogoče, se izogibajte kozmetiki s škodljivimi kemikalijami, silikoni in konzervansi. Prav tako ne potrebujete desetih izdelkov za sijočo kožo – dovolj je le en, iz organskih sestavin. In prvi korak do sijoče kože se začne s čiščenjem, vendar mora biti le-to nežno in ne preveč agresivno, saj to poruši zgornji zaščitni sloj kože. Če želite svežino, sezite po kremi s hialuronsko kislino. Glede oljnih serumov menim, da velja zmotno prepričanje, da so olja le za suho kožo. Tudi za mastno in nečisto kožo lahko oljni serum iz pravih sestavin bistveno izboljša stanje. Presenečeni boste tudi, kako lahko nežni piling iz glikolne kisline, brez grobih zrnatih delcev, ki ga uporabite nekajkrat tedensko, popravi videz kože, odstrani nečistoče in pigmentacije. In nenazadnje – bodite srečni in zadovoljni – to se bo poznalo tudi na vaši koži.  
 
Deborah bo na odru sejma imela prikaz nege Bee Skin Facial in razlago po korakih, o sestavinah, prednostih naravne kozmetike v nedeljo, 9. 4. 2017, ob 11.30 uri. Na sejmu bodo poleg nje nastopili tudi priznana hrvaška dermatologinja dr. Ivana Nola, frizerski mojster Metod Tasič, priznana madžarska nohtna stilistka Norka Andrea Szalay, slovenski plastični in estetski kirurgi dr. Daša Kovačič Beković, dr. Matic Fabjan in dr. Franc Planinšek, vizažist Evgen Gec in mnogi drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.