Zdravje > Intima
273 ogledov

Tako hitro začnejo varati moža

par, varanje Shutterstock
Raziskava spletne strani Victoria Milan jasno kaže,da si večina žensk poišče novega ljubimca 7 ali 8 let po tem, ko so se poročile s svojim partnerjem.

Raziskovalce za zmenke med poročenimi in vezanimi ljudmi Victoria Milan je v najnovejši raziskavi zanimalo, kako hitro začnejo varati poročene ženske.

Socialno omrežje za ženske in moške, ki iščejo skrivno afero in v katerega je vključeno skoraj šest milijonov uporabnikov celega sveta, je za nemene raziskave pregledalo podatke pridobljene iz različnih držav in objavilo povezavo med časom poroke in časom, ki je pretekel do prvega varanja.

Čeprav se podatki od kontinenta do kontinenta ralikujejo, so raziskovalci izračunali, da je povprečna starost žensk na svetovni ravni pri sklenitvi zakona je 29 let, starost uživanju v razmerju z nekom drugim pa 36,6 let, kar pomeni, da ženske v povprečno začnejo varati 7,6 leta po poroki.

Evropejke najhitrejše

Kar se Evropejk tiče, se v afero najprej pustijo Irke. Večina se jih poroči okrog svojega 30-ega leta, že 3,6 leta kasneje pa že začnejo varati. Na drugem mestu so Švedinje s 4,1 let med poroko in razmerjem, tretje pa Veliki Britaniji, kjer ženske varajo približno 4,4 let po poroki.

Američanke poznejše

V Ameriki je povprečna starost žensk pri poroki je 35,5 in večina jih začne varati šele 8,5 let pozneje, V Južni Ameriki pa nekoliko manj, tam si večina žensk poišče zunajzakonsko zabavo po 7,4 letih zakona, povprečna starost pri začetku afere pa znaša 33,4 let. Ženske v Južni Afriki z razmerji počakajo do svojega 35-ega leta, torej 6,8 let po poroki.

Prvi vzrok je pomanjkanje pozornosti

Raziskava zaključuje, da si ženske drugega najdejo zato, ker jim  mož ali partner ne posveča pozornosti in spoštovanja, ki si ga zaslužijo. Morda še vedno ljubijo svojega partnerja, pa sta iskrica in strast vseeno izginili iz njihovega zakona ali zveze. Lahko so tudi v odprtem razmerju, kjer si partnerja delita globoko čustveno vez, hkrati pa  en drugemu dovolita, da svoje seksualne potrebe zadovolji z afero ali dvema: "Ne glede na razlog za varanje, vznemirljiva afera lahko ženskam pomaga ponovno odkriti njihovo veselje do življenja, čutnost in fizično strast, ki jo pogrešajo. Gre za splošne potrebe, ki jih imamo vsi – ne glede na razlike v starosti in nacionalnosti, prav vsi hrepenimo po spolnem užitku in zadovoljstvu.” so zapisali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.