Šport > Nogomet
52 ogledov

Tako je gorel stadion bogatega kluba

Shanghai Shenhua Youtube
Kitajski klub Shanghai Shenhua je pred kratkim v svoje vrste pripeljal argentinskega zvezdnika Carlosa Teveza, ki pa je že nezadovoljen in se želi vrniti v domovino. A še za večje težave je poskrbel požar na njihovem stadionu.

Kitajski klub Shanghai Shenhua je v zadnjem času zapravil skoraj 200 milijonov za okrepitve, v svoje vrste je pripeljal nogometaše kot so Carloz Tevez, Demba Ba, Obafemi Martins in Fredy Guarin, zdaj pa ga čaka še ena velikanska investicija. Prisiljen bo namreč v obnovo svojega stadiona, ki ga je v torek zajel požar.

Zaenkrat še ni znan vzrok za nesrečo, najpomembnejše pa je, da v ognju ni bil nihče poškodovan. Hongkou Football Stadium so zgradili leta 1999 na mestu, kjer je prej stal drug stadion star 46 let. Hongkou sprejme sicer 33.000 gledalcev, v notranjosti pa se med drugim nahajajo tudi tri dvorane za skvoš in umetna plezalna stena. Leta 2007 je gostil finale ženskega svetovnega prvenstva v nogometu.

Shanghai Shenhua, stadion | Avtor: Profimedias Profimedias

 

Shanghai sicer mora po pogodbi na leto izplačati 37 milijonov evrov za plačo Teveza (762.000 evrov na teden), ki pa mu ni všeč življenje na Kitajskem in že razmišlja o vrnitvi v Argentino. Minulo sezono je klub v kitajskem prvenstvu osvojil četrto mesto, v leto 2017 pa tudi ni krenil na najboljši način. Izpadel je že iz azijske Lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.