Šport
213 ogledov

Tako je Joshua na tla poslal velikega Klička

Vladimir Kličko Anthony Joshua Profimedias
Vladimir Kličko in Anthony Joshua sta odboksala najboljši dvoboj v težki kategoriji v tem tisočletju. Anglež je zdaj svetovni prvak po verzijah IBF, IBO in WBA.

Dvoboj med Anthonyjem Joshuo in Vladimirjem Kličkom, ki so ga že pred začetkom prve runde poimenovali dvoboj desetletja, je po mnenju strokovnjakov postregel z izjemnim boksem, po prepričanju mnogih celo najboljšim v zadnjih 30 letih.

Enainštiridesetletni Kličko je presenetil s svojim gibanjem in mobilnostjo, po nekoliko tipajočih prvih dveh rundah pa so začeli padati vse težji udarci. Že v peti rundi se je Ukrajinec znašel na tleh, Joshuo je poskušal dokončati dvoboj, A se je Kličko le uspel nekako ubraniti, zaradi silovitih napadov pa je bil Anglež povsem upehan. Ob koncu runde se je tudi on opotekal na nogah.

V naslednji rundi pa ga je Kličko presenetil in tudi Joshuo se je znašel na tleh, prav tako kot njegov tekmec pa Ukrajinec ni uspel dokončati svojega posla. Sledile so zanimive runde, po tokah je bil dvoboj najverjetneje zelo izenačen, nato pa je prišla na vrsto 11. runda. Joshua, ki v dosedanjih dvobojih ni boksal več kot sedem rund, vselej je namreč tekmece spravil na tla, je presenetljivo pokazal tudi vzdržljivost, na začetku odločilne runde pa je silovito napadel.

Po prvem udarcu se je Kličko še uspel nekako zbrati, nato pa je priletel udarec, ki je napovedal konec dvoboja. Kličko je še nekaj časa ostal na nogah, nato pa ni več uspel vzdržati naleta Angleža. Ta ga je še dvakrat podrl, ob naslednjem silovitem napadu, ko se je Kličko branil na vrveh, pa je sodnik dvoboj prekinil.

"Gradil sem svojo zmago iz runde v rundo. Vedel sem, da ga lahko uničim s svojim udarcem. Smo boksarji težke kategorije in udarci so res zelo močni, najpomembneje si je pripraviti priložnost za zmagoviti udarec. Vladimir je fantastičen pri izmikanju udarcem in vedel sem, da moram tvegati, če mu želim zadati nekaj težkih udarcev. Iz runde v rundo se učim in to na največji sceni," je po zmagi dejal 27-letni Joshuo. Ta je svojemu tekmecu po dvoboju namenil precej lepih besed, enako je storil Kličko.

V pogodbi je zapisana možnost revanše, a Kličko ni še dejal, ali jo bo izkoristil. "Najprej moram vse skupaj pogledati in dobro analizirati, kaj se je zgodilo." Pri 41-letih Ukrajinec sicer verjetno razmišlja tudi o koncu kariere.

Komentarjev 7
  • Miran Rižnar 20:54 02.maj 2017.

    Ogledal sem si borbo, a zagotovo ne na "VOYU". Joshua je mlajši, močan kot bik in čisto zasluženo je zmagal. Vsemu poide rok trajanja.., tudi našemu Zavcu je...

  • maresem 14:10 30.april 2017.

    Boks zagotovo ne - majmun tromotorni.

  • allstarr111 13:18 30.april 2017.

    prodana borba 100% vsi so stavili na Klička, ki je izgubil, jao kake su to pare.