Slovenija
19 ogledov

Tako je kadroval Cerar

Miro Cerar Saša Despot
Na ministrstvih, organih v njihovi sestavi ter vladnih službah je bilo od seprembra lani skupno 70 imenovanj in razrešitev, pri pravnih osebah, katerih ustanoviteljica je država, pa še 215.

Vlada je na zadnji seji pripravila odgovor na poslansko vprašanje Mateja Tašnerja Vatovca (ZL) o kadrovskih menjavah po njenem nastopu. Kot navaja, je bilo od 18. septembra lani na ministrstvih, organih v njihovi sestavi ter vladnih službah skupno 70 imenovanj in razrešitev.

Iz ločenih tabel imenovanj in razrešitev po posameznih ministrstvih, organih v sestavi in vladnih službah izhaja, da je bilo na izpraznjena mesta skupno imenovanih 42 uslužbencev, razrešili pa so jih 28.

Od tega je bilo 40 imenovanj in razrešitev na podlagi 83. člena zakona o javnih uslužbencih, po katerem funkcionar v enem letu po nastopu funkcije oz. v enem letu po imenovanju uradnika na položaj tega lahko razreši.

Za odpravnine 156.940 evrov

Pri pravnih osebah, katerih ustanoviteljica je država, so našteli 157 različnih imenovanj - všteta so imenovanja direktorjev, članov svetov javnih zavodov in nadzornih svetov, razrešitev pa je bilo 58.

Za odpravnine so v času te vlade skupno namenili približno 156.940 evrov bruto. Drugih stroškov razrešitev ni bilo, je še navedeno v odgovoru poslancu.

Komentarjev 1
  • h3o 12:26 05.julij 2015.

    Miro Cerar je možganski programer svojih poslancev. Zanimivo pa je, da imajo vsi roboti, vest