Magazin > VIP
37 ogledov

Tako je princ William tolažil prijateljevo vdovo

princ william
1/2
Profimedias
Britanski vojvoda William se je udeležil pogreba pustolovca Henryja Worsleyja, ki je bil njegov prijatelj.

Henry Worsley | Avtor: Profimedias Profimedias
Pustolovec Henry Worsley je zaradi izmučenosti in dehidracije umrl konec januarja med solo podvigom prečkanja Južnega pola. Na njegov pogreb je prišel tudi princ William, ki je Henryjevi vdovi Joanni Worsley pred pogrebno slovesnostjo izrekel sožalje in jo objel. Worsley, ki je dočakal le 55 let, je za seboj pustil tudi dva otrok, 21-letnega Maxa in 10-letno Alicio.

Nekdanji vojak je bil pa poti, da postane prvi človek, ki je Antarktiko prečkal brez pomoči, a je bitko z naravo izgubil 71. dan, ko je bil na poti.  Worsley je začel z načrtovanjem 80-dnevne avanture od ene do druge obale v Novembru. Na 1.770 kilometrov dolgo pustolovščino se je odpravil sam, s seboj je vlekel sani s hrano, šotorom in opremo. Njegov načrt je bil, da mu podvig uspe brez pomoči, ki bi mu jo spustili iz letala, prav tako s seboj ni želel psov.

"Bil je mož, ki je pokazal veliko poguma in odločnosti. Ponosen sem, da sem bi z njim povezan. /.../ Izgubili smo prijatelja, po katerem se bomo zgledovali,“ je ob njegovi smrti povedal William.

Komentarjev 2
  • maresem2 12:31 15.februar 2016.

    Vse za slavo... zdaj bo slaven tam na drugem koncu. Treba mu je bilo tega.... tepec.

  • malonaokoli 09:37 15.februar 2016.

    bil je mož, ki je podcenjeval moč matere Narave in dokazal, da ekstremni pogoji terjajo sodelovanje ekipe.