Šport > Košarka
155 ogledov

Tako se bo Tušek izognil zaporu

marko tušek Profimedias
Marko Tušek v naslednjih petih letih ne sme storiti nobenega kaznivega dejanja, v leto krajšem časovnem obdobju pa mora poravnati vse neplačane obveznosti do svojega sina ter nadaljevati z rednim plačevanjem preživnine.

Poročali smo, da je bil nekdanji slovenski reprezentant Marko Tušek zaradi neplačevanja preživnine obsojen na leto dni pogojnega zapora s preiskusno dobo petih let.

Tušek se bo zaporu izognil le, če pet let ne bo storil novega kaznivega dejanja, če bo v štirih letih poravnal nekaj več kot 22.000 evrov neplačanih obveznosti ter če bo od razglasitve sodbe naprej redno plačeval preživnino za zdaj 14-letnega sina, ki ga ima z nekdanjo rokometašico Olimpije, s katero se je tri leta po rojstvu ločil.

Tušek je na vrhuncu košarkarske kariere služil lepe denarce, kasneje pa se je zaradi napačnih življenjskih odločitev znašel na robu bankrota. Košarkar je prek različnih kanalov sporočal, da preživnine za sina ni bil sposoben plačevati, vendar je sodnica Vesna Drvarič njegova pojasnila zavrnila.

Sojenje je potekalo za zaprtimi vrati, podrobnosti razsodbe pa je predstavil mariborski Večer, ki v prispevku Primoža Kneza razkriva, kako je sodnica demantirala vse košarkarjeve izgovore in mu napela nekaj krepkih o njegovih življenjskih odločitvah.

"Sami ste priznali, da od leta 2008 do danes niste plačevali preživnine in da sina niste nikoli videli. Že res, da vam je bila naložena ena najvišjih preživnin, a vi niti najnižje niste plačali. Dvakrat ste nakazali 350 evrov, ostalo pa so plačevali vaši družinski člani. Najmanj nemoralno se je torej sklicevati na to, da je bila preživnina previsoka. Zaslužili ste ogromne zneske. Take, kot jih nihče v tej dvorani nikoli ne bo. Od leta 2004 do 2011 ste uradno zaslužili milijon in pol evrov. Izračunala sem, da ste skupaj zaslužili več kot dva milijona evrov. To, da ste denar dobesedno zakockali, je nedopustno. Preživnina ima prednost pred vsem, tudi pred davki," Drvaričevo citira Vecer.com.

"Krivdo ves čas valite na druge. Rekli ste celo, da je tudi žena hodila z vami v igralnico. Pa da ste ji pustili vse. V resnici ste ji pustili en avto in stanovanje, ki je bilo na lizing in ga je morala odplačevati brez vaše pomoči. V njem živi z vašim sinom. Od vas ne dobiva ničesar! Sklicevali ste se tudi na zasluge za narod. Drži, bili ste najmlajši reprezentant na evropskem prvenstvu. A vse to vas ne odvezuje odgovornosti do lastnega sina do konca življenja!'' je po poročanju mariborskega časnika še dejala okrajna sodnica.

Sodba še ni pravnomočna.

Komentarjev 1
  • marialorca 20:23 22.november 2016.

    Špoštovani urednik,ste prepričani, da je to ŠPORT?Zame je družinski kriminal - tako se za lastnega otroka ne skrbi.:-(