Šport > Košarka
8 ogledov

Tako kot Dragić sijal le še Kevin Johnson

Johnson Phoenix Suns Golden State Warriors NBA končnica Youtube
Goran Dragić je na tekmi z Brooklyn Nets storil nekaj, kar v dresu Phoenix Suns ni uspelo nikomur vse od leta 1993. Takrat je legendarni Kevin Johnson dosegel 31 točk, podelil 14 podaj in jim dodal še 9 skokov, Dragić (31, 12, 9) se je dosežku trenutnega župana Sacramenta na las približal v nedeljo zvečer in navdušil prav vse.

"Goran in P. J. (Tucker, op. a.) sta bila nocoj neverjetna. Vsako sleherno minuto," je po porazu z Brooklyn Nets razpredal trener domačega moštva Lindsey Hunter. Kot poudarjajo lokalni mediji se ekipa Phoenix Suns (izkupiček 23-48) brez realnih možnosti za končnico zgolj uči za naslednjo sezono, medtem ko Goran Dragić morda igra v formi kariere.

"Če igraš trdo, potem se bo zgodilo nekaj dobrega," je po porazu in ob izjemnem dosežku, ki igralcem sonc ni uspel vse od leta 1993, ko je Kevin Johnson dosegel 31 točk in jim dodal še 14 podaj in devet skokov, dejal Dragić. Njegova skromnost in borba je nalezljiva, dodajajo ameriški poročevalci, Ljubljančanov moto pa bo lahko bil tudi zgled ostalim.

"Moramo se še naprej tako boriti. Moramo se še naprej postavljati v napete situacije, da bi se lahko naučili biti zmagovalci," učni proces v Arizoni izpostavlja trener Hunter. "Seveda smo razočarani in prizadeti, ker smo izgubili, ampak če bi se tako borili vsak večer, potem vzamemo tudi to. Vzeli bomo in hodili z vzdignjenimi glavami, ker smo se borili. To je sporočilo, to moramo storiti vsak večer, vsak trening se moramo boriti. Nocoj so se na svoj način borili prav vsi, ki so igrali."

Vsak večer oddela svoje

Navijačem v US Airways Centru se kmalu obetajo boljši časi, ko bo mlada ekipa na čelu z Dragićem še bolj dozorela.

"Goran gre vsak večer na parket in oddela svoje. S takšnimi igralci si v prihodnosti želimo postaviti zgled, kaj si želimo," je še dodal Hunter, medtem ko je Dragić tekmo zapustil z veliko modrico na licu, ki je zgolj še ena v nizu bojnih ran slovenskega reprezentanta, ki jih zna vzeti v zakup.

"Želel sem si le igrati čim bolj trdo, kot je bilo mogoče," je razlagal Dragić. "Statistika ni pomembna, želim zmagovati, ampak na žalost smo izgubili ... Raje bi imel zmago kot trojnega dvojčka."

Težko je brez zmag

Dragić je poleg zgodovinskega dosežka Johnsona postavil tudi osebni rekord s peto zaporedno tekmo, na kateri je podelil vsaj deset podaj.

"Ekipa se je izboljšala. Še posebej zato, na kakšen način so fantje igrali. Vsi so se borili za žogo v obrambi in tudi napad je bil precej dober. Težko je, če ne zmaguješ tekem. Lahko rečeš, da si dobro poskusil, ampak vsi skušajo zmagati. Iz tega se moramo učiti. Moramo skušati vzpostaviti naše moštvo, da bi tako igralo vsak večer," je še dodal Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.