Magazin > Film & Glasba & TV
229 ogledov

Pokukali smo na Planet TV

Nataša Gavranić
1/13
Anže Petkovšek
Pogledali smo, kako poteka delo na novi televiziji Planet TV, ki je oddajanje začela v ponedeljek, in kako glamurozni so njihovi prostori.

Nova televizija Planet TV, ki je oddajanje začela 5. novembra, je včeraj odprla vrata tudi zurnalu24.si in nam razkazala prostore v ljubljanskih Stegnah. Prostori Planet TV se razprostirajo v prvem nadstropju Telekomove stavbe, v njih pa že od 1. oktobra program ustvarja približno devetdeset sodelavcev. Preverite, kako se v novi službi znajdejo nekateri izmed njih.

V maski tudi do eno uro

Živa Rogelj, voditeljica osrednje informativne oddaje Danes: "Vodenje začneva v ponedeljek in komaj čakamo. Po prvi oddaji, ko smo vsi štirje voditelji pozdravili slovenske gledalce in gledalke, in po tem, ko smo zvozili volilno soočenje, sem bila prav ponosna, da sem del te zgodbe. Že ko vstopiš v ta studio, ti postane všeč. Zelo je prijazen očem, svetel, deluje zelo močno in sodobno. Ko se usedeš za voditeljsko mizo, začutiš to veličino vseh elementov, ki jih imaš za seboj, in to ti da dodaten zagon, da odvodiš oddajo. Naše delo je neprekinjeno, v tednu, ko vodimo, smo tukaj od devetih zjutraj. Pogovarjamo se z novinarji, uredniki, hodimo v montažo pregledovat prispevke, zato da smo dobro seznanjeni, kaj bo v prispevku; samo tako lahko naredimo dobro napoved. Obvezna pa je tudi maska. To traja od pol ure do ene ure in to je čas, ko se malce odklopiš ter poklepetaš z maskerko in stilistko."

Vremenarke bodo razveseljevale z dekolteji

Barbara Plavec Brodnjak, stilistka: "Zelo upoštevam želje voditeljev. Obleke, ki jih izberemo, so lahko zelo poceni ali pa dražje blagovne znamke, gre bolj za sodelovanje z določenimi trgovinami, kjer si obleke izposojamo. Najboljše so sicer obleke, ki jih damo narediti po meri, s čimer pa tudi privarčujemo. Globoki dekolteji na vremenarkah? Tudi to bo!"

Odziv na prvi Danes je bil velik

Vine Bešter, direktor informativnega programa: "Šteje samo tisto, kar se vidi na zaslonu. Osebno pa tudi v imenu redakcije lahko povem, da smo zadovoljni s prvo oddajo Danes. Zadovoljni smo že s tem, da smo končno začeli program, o katerem so nekateri veliko "vedeli", še preden smo startali. Marsikaj bi lahko bilo drugače in tudi bo, pustimo času čas. Dirka se šele začenja. Po prvi oddaji so nas zasuli z elektronskimi sporočili, SMS-sporočili, klici; odzivi so bili različni, najpomembneje pa je, da je bil odziv velik, saj bo to televizija za ljudi oziroma televizija, ki bo morala imeti visoko gledanost. Če gledanosti ne bo, tudi te hiše ne bo!"

Kaj je dovolj eksotično za Slovence?

Urša Čadež, PR-služba: "Zelo veliko smo dali za nakup vsebin, lastna produkcija je vedno draga, tako informativni program kot resničnostni šovi. Delal se je desetletni poslovni načrt in v petih letih načrtujemo, da bo prodaja oglasnega prostora večja od stroškov. O stroških ne bomo govorili, vendar številke niso take, kot vsi napihujejo. Paradise Hotel je licenčni resničnostni šov in lastnik licence potrjuje izbrano lokacijo. V mislih smo imeli tudi Hrvaško ali Grčijo, vendar se lastniku licence to ni zdela dovolj eksotična lokacija za Slovence."

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:01 12.december 2012.

    Tud če ne bi pokukali , ne bi bilo nič narobe ! Bodite no resni in ne dajajte kolegionalne podpore voditeljem , ker je tole v osnovi ku....

  • KOJAK 23:24 07.november 2012.

    Ma dons ste bli prov smešni, napoveste novico, potem pa novica traja točno 10s... in to se večkrat ponovi.