Šport > Nogomet
25 ogledov

Tako se bo lotil nekdanjega kluba

luka elsner Youtube
Slovenski državni prvak se bo nocoj ob 20.15 na tekmi 15. kroga Prve Lige TS pomeril z Domžalami.

Olimpija je v prejšnjem krogu najmočnejše lige v Sloveniji doživela razočaranje v Velenju in po remiju z Rudarjem (0:0) nazadovala na drugo mesto ligaške lestvice. ''Zame je to poraz, ne točka,'' je bil po tekmi jasen trener Luka Elsner.

Za popolno razočaranje navijačev iz slovenske prestolnice so poskrbeli nogometaši Maribora, ki so na domačem igrišču premagali Gorico in se prvič v sezoni zavihteli na vrh, kjer imajo pred nadaljevanjem prvenstva točko prednosti pred Olimpijo.

Zmaje v 15. krogu čaka domača tekma z Domžalami. Gre za nekdanji klub trenerja Olimpije, ki dobro pozna tako prednosti kot slabosti domžalskega kolektiva.

''Dinamičen in agresiven slog igre gojijo že vrsto let in to jim prinaša rezultatsko uspešnost. Za pričakovati je visok tempo igre z veliko teka, borbenosti in agresivnosti. S podobnimi načeli v igri se bomo morali odzvati tudi mi, če želimo na koncu iztržiti ugoden izid. Pot do začrtanega cilja je jasna: omejiti njihove pozitivne stvari in obenem uveljaviti svoje kvalitete. Igramo pred svojimi navijači, zato si ne smemo privoščiti izgube novih točk, saj kot aktualni državni prvaki razpolagamo s kakovostjo in znanjem, ob vsem tem pa vselej lahko računamo na izjemno podporo s tribun. Tudi takrat, ko ne igramo dobro. O takšni psihološki prednosti ostale ekipe lahko le sanjajo,'' je za uradno spletno stran slovenskega prvaka dejal 34-letni trener Olimpije.

Elsner ve, kako se zoperstaviti Domžalam in kakšno taktiko bodo morali ubrati njegovi varovanci, če se želijo vrniti nazaj na zmagovita pota.

''V prvi vrsti ne smemo dovoliti, da nam vsilijo agresiven in dinamičen ritem igre, kjer so Domžale sicer najmočnejše. Na drugi strani bomo skušali najti ustrezne rešitve v naši igri - želja po sodelovanju in medsebojni pomoči bosta prav tako morali biti na najvišji možni ravni, kajti le tako lahko uveljavimo svoje prednosti in kakovost, ki jo premoremo. Ko smo energetsko in motivacijsko na ustrezni ravni, smo vedno korak pred tekmecem. Na nas je, da odigramo dobro tekmo in posledično osvojimo nove tri točke, s čimer bi našim navijačem prinesli nov razlog za zadovoljstvo,'' je zaključil Elsner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.