Magazin > Bizarno
72 ogledov

Tako se Evropejci razjezijo v eni sekundi

Eden zadnjih hitov na družbenih omrežjih je zemljevid, ki prikazuje, kako lahko v sekundi razjezite prebivalca posamezne evropske države.

Slovenci se glede na to karto v trenutku razjezimo, če nas povežejo s Srbi in nas imajo za alpske Srbe, za kar nas je označil srbski filolog in lingvist Vuk Karadžić. Hrvati se razjezijo, če jih imajo za katoliške, prebivalci BiH pa, če jim kdo reče, da so muslimanski Srbi. 

Nasprotno Srbe razjezi, če jim kdo reče, da je bil Tesla Hrvat. Tesla se je namreč leta 1856 rodil srbskim staršem v Smiljanu pri Gospiću na Hrvaškem. Leta 1884 je emigriral v ZDA, kjer je živel do smrti.

Italijani naj bi se hitro razjezili, če bi jim kdo rekel, da ima rad testenine s kečapom, Švicarji, če jim omeniš, da je najboljša belgijska čokolada, Francozi pa, če ugotoviš, da so najboljša ameriška vina.

Avstrijcem ni všeč, če jih vprašajo, ali so Nemci, Madžarom, če se zabavajo z njimi, da so lačni (Are you hungry ha ha ha), Romuni pa, če misliš, da je prestolnica njihove države Budimpešta. 

How to annoy Europeans with just one sentence? from europe


Prebivalci baltskih držav ne marajo, če jih ima kdo za Ruse, Švedi, če njihovo državo označiš za prestolnico posilstev, Norvežani pa, če misliš, da si na zahodu Švedske. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • slajan 08:36 14.februar 2017.

    Če pa hočeš razjeziti Slovenca v 1/2 sekunde mu pokaži sliko Karla Erjavca.