Šport > Nogomet
25 ogledov

Tako se je poslovil Elsner

(Olimpija - Domžale) pokal Elsner Saša Despot
Slovenski nogometni strokovnjak Luka Elsner se je po 12 letih poslovil od Domžal, kjer je preživel pretežni del svoje igralske in trenerske kariere.

Trenerski stolček slovenskega državenga prvaka je zasedel Luka Elsner, ki je nasledil italijanskega stratega Rodolfa Vanolija.

Štiriintridesetleni slovenski strateg je težko pričakovana okrepitev ljubljanskega kluba, ki ga je v prestolnico vabil že po odhodu Marijana Pušnika.

Takrat se je Elsner odločil, da bo s selitvijo še nekoliko počakal, po ''razpadu'' ljubljanske slačilnice pa je vendarle sprejel izziv, ki mu ga je zaupal predsednik Milan Mandarić.

Elsner je svojo kariero začel v Nici, kjer je bil del mladinskega pogona. Leta 2004 se je preselil v domžalski klub, kjer je preživel naslednjih enajst sezon. V tem času je sedem let, z enoletnim premorom, poklicno igral nogomet, štiri leta pa je deloval v vlogi trenerja.

Nogometno znanje je pridobival v vlogi pomočnika Stevanu Mojsiloviću, več kot tri leta pa je sam uspešno vodil Domžale, ki so v času njegove igralske kariere osvojile dva zaporedna naslova državnega prvaka (2007, 2008).

Slovo od kluba, kjer je nekdanji reprezentant preživel praktično celotno kariero, ni bilo lahko. Elsner se je poslovil z naslednjimi besedami:

''Minilo je 12 let odkar sem prvič stopil na zelenico v domžalskem športnem parku. Od fanta, ki je igral amaterski nogomet v Franciji, ste naredili moškega, ki je s ponosom igral v rumenem dresu - kasneje tudi trenerja. Skupaj smo pisali zgodovino, zmagovali in izgubljali, osvajali lovorike, predvsem pa uživali v zdravih človeških odnosih. Preveč ljudi je dobro vplivalo na moj razvoj, da bi se vsakemu posebej zahvalil, zato lahko le povem, da vas vse štejem med prijatelje.

Danes odhajam in se bom pridružil novi zgodbi, v želji po uresničitvi novih ciljev. Naša skupna zgodovina bo ostala, v njej bom našel navdih za prihodnost. Iskreno in globoko iz srca se vam zahvaljujem. Nasvidenje, Rumena Družina.''

Za vse, kar je naredil za domžalski klub, so mu hvaležni tudi njegovi nekdanji sodelavci, navijači in igralci. ''Luka, za vedno boš zapisan med legende Nogometnega kluba Domžale. Srečno na nadaljnji poti in nasvidenje,'' so mu sporočili na uradni klubski spletni strani.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.