Zdravje > Aktualno
227 ogledov

Tako se pri Coca-Coli spopadajo s krizo

Zamašek Coca-Cola Reuters
Vse bolj ozaveščeni potrošniki pomenijo manj kupljenih plastenk Coca-Cole.

Coca-cola je objavila šokantno novice za zaposlene. Odpustili bodo  1.200 zaposlenih, piše The Independent.

Coca-Cola se namreč mora spopasti s krizo, za katero je kriva vse večja ozaveščenost potrošnikov. Ti namreč tako v ZDA kot v Evropi kupujejo vse manj pijač z visoko vsebnostjo sladkorja. Pri Coca-Coli pričakujejo, da se bo dobiček v tem letu zaradi tega zmanjšal za enega do tri odstotke.

Zadnje čase se veliko keroporacije vse bolj trudijo, da bi potrošnikom ponudile manj škodljive izdelke. Iz Nestleja so denimo lani trdili, da jim je uspel pravi znanstveni preboj, s katerim bodo zmanjšali vsebnost sladkorja v svojih izdelkih. Zmanjšali naj bi ga celo za 40 odstotkov, pri tem pa ne bi spremenili okusa. 

Pri PepsiCo so porabili več milijard dolarjev, da so ustvarili nove prigrizke in pijače z manj sladkorja, soli in maščob. Coca-Cola pa je lani svojo Coca-Colo Zero z milijonsko kampanjo preimenovala v Coca-Cola Zero Sugar (nič sladkorja). 

Koliko sladkorja vsebuje

Na portalu Zveze potrošnikov Slovenije veskajjes.si smo preverili, koliko sladlorja vsebujejo nekatere priljubljene pijače. Pollitrska plastenka pijače Aloe vera z okusom grozdja vsebuje kar devet žličk sladkorja. Plastenka pijače Bravo multivit pa vsebuje skoraj sedem žličk sladkorja.

Zelo bogata s sladkorjem je denimo Fanta, ki ima v pollitrski plastenki več kot deset žličk sladkorja. Fanto pa premaga slavna Coca cola, ki ima več kot enajst žličk sladkorja. Kokta vsebuje deset žličk sladkorja, Fructalov hruškov nektar pa denimo v pol litra vsebuje skoraj devet žličk sladkorja.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jozicamurn 23:48 28.april 2017.

    Ni težava zaradi sladkorja, ljudje kupujemo isto oz. boljšo kvaliteto 2l po 0.30eur centov! Zakaj bi coca-cola moralabiti 1-1.20 eur za 1.5l? CENA JE TEŽAVA, ne pa količina sladkorja, ki je seveda težava št. 2. Coca-cola ima pač zabite vodje ...prikaži več in preveč cenijo svojo pijačo v poplavi še boljših pijač na trgu z boljšim ali podobnim okusom.