Šport
30 ogledov

Slovensko javnost so najbolj navdušili ...

i feel slovenia logo slogan i feel love rio de janeiro Xinhua/STA
Slovenski športniki so s štirimi kolajnami in kopico vrhunskih rezultatov na olimpijskih igrah v Rio de Janeiro navdušili slovensko javnost.

Slovenski olimpijci so navdušili slovensko javnost. V anketi Dela je namreč kar 85 odstotkov sodelujočih odgovorilo, da je bila slovenska olimpijska ekipa na pravkar končanih olimpijskih igrah v Riu uspešna ali zelo uspešna. Največ navdušenja so poželi judoisti.

Slovence so v Riu najbolj navdušili judoisti, in sicer 63 odstotkov vprašanih. 15 odstotkov vprašanih so najbolj razveselili rokometaši, devet odstotkov pa jadralci. Štirje odstotki so najbolj zadovoljni s kajakaši.

77 odstotkov vprašanih meni, da je Slovenija osvojila dovolj medalj, 22 odstotkov pa jih je prepričanih, da bi jih lahko več.

53 odstotkov vprašanih meni, da Slovenija v šport vlaga premalo, 29 odstotkov pa, da vlaga dovolj, a bi lahko še več. 18 odstotkov vprašanih meni, da vlaga ravno prav.

'Nekaj srednjega' je olimpijske igre spremljalo 42 odstotkov vprašanih, 32 odstotkov jih je spremljalo bežno, 13 odstotkov pozorno, štirje odstotki pa zelo pozorno. Desetina vprašanih olimpijskih iger ni spremljala.

Telefonsko anketo je opravil Delo Stik med 17. in 18. avgustom, v njej pa so sodelovali 703 anketiranci.

Slovenski dobitniki kolajn v Rio de Janeiru:

 

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.