Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Tako so za vikend napihali na Gorenjskem

Alkotest Boštjan Tacol
Na Gorenjskem so se minuli vikend dve nesreči zgodili pod vplivom alkohola. Še več so jih policisti preprečili, ko so iz prometa izločili alkoholizirane voznike.

"Voznik, ki je z 0,90 mg/l vozil avtomobil, je na Brniku trčil v prometno signalizacijo in po nesreči pobegnil, drugi voznik z 0,53 mg/l alkohola pa je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v drug avtomobilin prav tako povzročil prometno nesrečo," je pojasnil Bojan Kos s PU Kranj. 

Več vinjenih izločili iz prometa

Še več pijanih pa so policisti iz prometa izločili še preden so ti povzročili morebitne prometne nesreče. "Prometni policisti so nadaljnjo vožnjo prepovedali voznikom avtomobilov z 0,32, 0,33, 0,40 in 0,78 mg/l alkohola, škofjeloški policisti so iz  prometa izločili voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z 1,02 mg/l alkohola ter voznika z 0,56 mg/l alkohola," je pojasnil Kos. Jeseniški policisti so obravnavali voznika in voznico z 0,44 in 0,46  mg/l alkohola, radovljiški policisti pa še voznico, ki je imela v izdihanem zraku 0,51 mg/l alkohola.

Vožnja pod vplivom alkohola

"Alkohol pri takih vrednostih že zelo vpliva na vozniške sposobnosti, čeprav se vozniki tega pogosto ne zavedajo, karje velik problem," poudarja Kos. "Več kot je alkohola, večji je njegov vpliv, sorazmerno s tem pa slabijo sposobnosti vidnega presojanja in pravilnega odločanja ter zaznavanje in reagiranje na situacije."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.