Magazin > Odnosi in prosti čas
276 ogledov

Tako v hladilniku pravilno razporedite živila

hladilnik, zdrava hrana Žurnal24 main
Veste, kam postaviti določena živila v hladilniku?

V knjigi Good Housekeeping (Dobro gospidnjstvo, op. a.) je zapisano, da ni vseeno, kam postavite določeno živilo v hladilniku. Vedeti morate, da so določeni deli hladilnika bolj hladni kot drugi.

Mleko imamo po večini vsi na vratih hladilnika, a knjiga narekuje, da je to najslabše možno mesto, saj so vrata hladilnika najtoplejši del, zato se lahko mleko tam hitro pokvari.

Spodnja polica: Surovo meso in ribe

To je najhladnejši del hladilnika, zato je priporočljivo, da tam shranjujete surovo meso in ribe. Poleg tega pa ni bojazni, da bi iz mesa ali rib karkoli kapljalo na druga živila v hladilniku, saj so postavljeni na spodnjo polico.

Srednja polica: Mleko in vsi mlečni izdelki

Predali: Sadje in zelenjava

Sem pospravite sadje, zelenjavo in zelišča. Ker se zadnji del predala ne dotika hrbta hladilnika, zelenjava in sadje ne bosta zamrznila, kar pa vpliva na kvaliteto teh živil.

Zgornja polica: Že pripravljena hrana

Ostanki kosila od prejšnjega dne, salame, hrenovke …

Vrata hladilnika: sokovi, omake

To je najtoplejši del hladilnika, zato sem postavite izdelke, ki imajo več konzervansov – razni sokovi, omake, kupljene marmelade, namazi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.