Magazin
24 ogledov

Tako vroče je bilo v Trebnjem

švic
1/4
Arhiv organizatorja
V Trebnjem se je ta konec tedna odvil že 11. festival Švic, ki ga vsako leto obišče več mladih iz vse Slovenije. Še zlasti zabavno in vroče je bilo pri umivanju avtomobilov.

Urejeno šotorišče na idilični lokaciji, odmaknjeno od mestnega vrveža, se je kmalu napolnilo z več kot 2.000 šotori. Takoj ob odprtju Švicevih vrat se je začel tradicionalni košarkaški turnir, ki ga je tokrat popestrilo presenečenje – nastop akrobatske skupine Dunking Devils.

Oder festivala je odprla mariborska brit-funk zasedba Soundtopia. Sledili so ji primorski rockerji Low peak Charlie. Iz daljne Mehike je z neverjetno energijo navdušila skupina Los Explosivos. Z Zoranom Predinom in CoverLoverji so obiskovalci glasno prepevali znane uspešnice. Za pravi žur je poskrbela retro pop skupina Jinx iz sosednje Hrvaške. Največje navdušenje pa je med množico obiskovalcev požel težko pričakovan nastop skupine Big Foot Mama, ki je popolnoma obnorela publiko. Prvi večer pa so z gipsy swing ritmi zaključili člani skupine Manouche, ob katerih so obiskovalci kljub pozni uri navdušeno poplesavali pred odrom vse do 3. ure zjutraj.

Obiskovalce so po petkovi noriji v sobotno jutro zbudile Šviceve kapljice in trubači s poskočno budnico. Športniki so ves dan preživeli na igriščih za nogomet in odbojko. Vsi adrenalina željni so se za večerne koncerte ogreli z body zorbingom in na slip'n'slidu. Spet drugi so uživali na delavnicah borilnih veščin in bobnanja. Švicev frizer je poskrbel za odštekane pričeske. Med številnimi popoldanskimi aktivnostmi je največ pozornosti je požel CAR wash, navdušile pa so tudi že tradicionalne igre za študentske klube iz vse Slovenije. Številni so za hitro ohladitev skočili v bazen, drugi pa so se raje v senčki pripravljali na večer.

Po vročem sobotnem popoldnevu je večerni del odprla skupina Shanaroid iz Sevnice, napetost pred glavnima skupinama je z malo tršimi ritmi stopnjevala zasedba Up N' Downs, novomeški band Kill Kenny, ki je pred kratkim nastopal na odrih festivalov ViennaWave in Exit, je dokazal svoj potencial in dobro ogrel publiko pred težko pričakovanim nastopom skupine Elvis Jackson. Razigrani Primorci so že drugo leto zapored poskrbeli za nepozaben nastop. Lokalno skupino Dan D smo znova lahko slišali v čisto rockerski izvedbi. Publika se je prelevila v velik zborček, ki je skupaj z Dan D-jevci prepevala njihove največje uspešnice: Čas, Počasi, Google me in druge. Neverjeten nastop nabit z pozitivno energijo je nadaljevala skupina Tabu. Tina Marinšek je razigrano plezala po odru in se popolnoma zlila s festivalskim vzdušjem. Glasbeno dogajanje se je zaključilo z zvoki svetovnih hitov ene izmed najboljših svetovnih tribute skupin RHCP - Real Tribute Band.

Odbit konec tedna v idilični naravi je obiskalo več kot devet tisoč obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.