Slovenija
73 ogledov

Tako zelo je zahladilo danes zjutraj

Ledeno steklo Gregor Prebil
Najhladneje je bilo v Kočevju.

Najnižja jutranja temperatura je bila -8 stopinj Celzija, izmerjena pa je bila v Kočevju, pravijo vremenoslovci. Ob osmih zjutraj je bilo sicer v Kočevju "le" še -1.

Pod lediščem je bilo sicer še v Ljubljani (minus ena), na Brniku pa kar minus štiri, enako na letališču Cerklje, na mariborskem letališču pa minust tri, a se je do osmih že precej ogrelo. Ob osmih zjutraj je bilo pod lediščem le še v Celju, Kočevju, v Ratečah, Slovenj Gradcu, na Vojskem, Lisci, na Voglu in seveda na Kredarici. 

Napoved pozebe je najbolj zaskrbela čebelarje. Kot je danes za STA ocenil predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, je določena prizadetost akacije tam, kjer se je temperatura spustila pod ledišče, gotovo bila, vendar ocene o njenem obsegu trenutno ni mogoče podati. Temperature so se od kraja do kraja razlikovale, poleg tega bodo posledice vidne šele v nekaj dneh.

Tudi kmetijski delavci na Dolenjskem so potrdili, da je pozeba ponekod zagotovo bila, za prve ocene prizadetosti oziroma morebitne škode pa bo potrebno počakati do začetka prihodnjega tedna.


Objavljamo še nekaj podatkov iz samodejnih meteoroloških postaj. 
RUDNO POLJE:                        ... -5 °C.

KRVAVEC:                                ... -8 °C.

JEZERSKO:                               ... -5 °C. 

ROGLA:                              ... -5 °C.

RAVNE NA KOROŠKEM:                  ... 0 °C. 

VELENJE:                            ... 3 °C. 

HRASTNIK:                           ... -2 °C. 

RADENCI:                            ... -1 °C. 

MARIBOR:                            ... 1 °C. PTUJ:                               ... 0 °C. LISCA:                              ... -1 °C.

ILIRSKA BISTRICA:                   ... 4 °C.

KOPER:                              ... 9 °C. 

BOVEC:                              ... 1 °C. 

DOLENJE PRI AJDOVŠČINI:             ... 6 °C.

PARK ŠKOCJANSKE JAME:               ... 4 °C. 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.